DomácePop/Rock

Matej Smutný v novej piesni “Dance Dance” spieva, že tancovať môže každý.

By in Pop/Rock, Domáce

Matej Smutný v novej piesni “Dance Dance” spieva, že tancovať môže každý.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Slovenský spevák a multiinštrumentalista Matej Smutný zverejnil po roku od vydania jeho debutového albumu Aura nový singel Dance Dance, ktorého hlavným motívom je tanec, ako je to už z názvu jasné. Pieseň má hitové ambície a vysoko návykový refrén, ktorý sa vám veľmi rýchlo vryje do pamäti. „Pod tancom môžeme rozumieť úplne každý pohyb živých tvorov vo vesmíre a práve to je to, čo nás fascinovalo pri tvorbe tejto skladby. Každý jeden z nás tancovať nielenže môže, ale aj tancuje, iba o tom väčšinou nevie,“  hovorí Matej k novej piesni Dance Dance, ku ktorej natočil aj klip a na jeho začiatok použil citáciu americkej tanečnice a choreografky Marthy Graham „Dance is the hidden language of the soul“.

Po mohutných produkciách, ktorými je Matejova doterajšia tvorba známa, zvolil tentokrát cestu minimalizmu a okrem toho využíva viac živých nástrojov ako elektroniky. Producentsky sa skladby ujali Marek Rakovický a Oliver Fillner z LVGNC studios a na nahrávaní sa spolu s Matejom podieľal aj slovenský hudobník Juraj Oravec. O mix a master sa postaral Lukáš Chromek.

Hudobník momentálne ukončil spoluprácu na tvorbe hudobno-dramatického diela vo Veľkej  Británii, ktoré bolo odpremiérované v júni. V súčasnosti pracuje na ďalších singloch a netají sa tým, že niektoré z nich by mohli zaznieť aj v slovenskom jazyku. Okrem toho koncertuje doma aj v zahraničí (Taliansko, Švajčiarsko či Poľsko).

Zdroj: TS, Warner Music

Tituly Mateja Smutného nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*