DomácePop/Rock

Martine Kaprálikovej sa splnil sen – predstavuje svoju prvú pieseň „Slová“!

By in Pop/Rock, Domáce

Martine Kaprálikovej sa splnil sen – predstavuje svoju prvú pieseň „Slová“!

  • Pop/Rock
  • Domáce

Slovenská hudobná scéna má nový prírastok! 15-ročná Martina Kapráliková predstavuje svoju prvú pieseň s názvom „Slová“. Autorkou hudby aj textu je samotná speváčka, ktorú melódia napadla v sprche. Martina je dcérou hercov Michaely a Martina Kaprálikovcov, po ktorých zdedila umelecký talent. Gitaru do novinky nahral skvelý gitarista Michal Kovalčík a klip má na konte Tomáš Majláth. Vypočujte si novinku „Slová“, v ktorej Martina opisuje svoj výnimočný vzťah ku knihám.

Skladba „Slová“ vznikla v januári tohto roka a nahrávala sa v štúdiu Ľubomíra Dolného. Gitaru do piesne nahral gitarista Michal Kovalčík. Hudobné aranžmány, klavír a basgitaru má na konte Adam Hudec.

Skladba vznikla spontánne. Napadla mi myšlienka a vytvárala som postupne rôzne časti pesničky. Vždy mi k tomu napadla aj melódia, takže som si to nahrávala na mobil, aby som to nezabudla. Keď som potom spojila všetky tie časti dokopy, zistila som, že som napísala pesničku. Potom som sa spojila s Adamom Hudecom, ktorý v podstate celú pieseň postavil na nohy. Urobil hudobné aranžmány, nahral krásny klavír a basgitaru, bol pri nahrávaní a veľa mi poradil. Vďaka skvelému gitaristovi Miškovi Kovalčíkovi, ktorý nahral do mojej piesne úžasnú gitaru, celá pesnička ožila,“ vysvetľuje Martina Kapráliková.

Pieseň „Slová“ je o knihách, ktoré tvoria dôležitú časť života mladej umelkyne.

Veľmi rada čítam a neviem si predstaviť, čo by som bez kníh robila. Pri knihe vždy odídem z reality a nevnímam nič okolo seba a ocitám sa v úplne inom svete. A konkrétne táto skladba mi napadla v sprche a to vôbec nechápem prečo,“ s úsmevom hovorí Martina.

Videoklip k novinke sa nakrúcal v útulnej kaviarni Next Apache v Bratislavskom starom meste. Réžiu, kameru aj strih si zobral na starosť Tomáš Majláth.

S nakrúcaním klipu to bola moja prvá skúsenosť a veľmi som si to užila. Kamera ako taká je mi pomerne blízka, keďže sa venujem aj herectvu. Som rada, že sme mohli klip nakrúcať v tak krásnych priestoroch, ktoré dýchajú knihami. S režisérom a kameramanom v jednej osobe Tomášom Majláthom sa mi úžasne pracovalo. Pri nakrúcaní klipu zamestnanci kaviarne Next Apache počuli tú pieseň asi desaťkrát, na konci si ju už spievali so mnou,“ teší sa Martina.

V tvorbe aj v umeleckom napredovaní sú pre Martinu veľkou inšpiráciou jej rodičia, ktorí sú divadelní a dabingoví herci.

My sme všetci taká spevavá rodina. Som nesmierne šťastná, keď vidím mojich rodičov na javisku v divadle spievať, alebo keď máme doma taký hudobný večer a ja hrám na klavíri, tatino hrá na gitare a všetci spievame. Keď si s bratom Mišom zapneme karaoke, alebo keď tatino skladá pesničky do rôznych divadelných predstavení a rozprávok, alebo keď vidím maminu len tak pospevovať si doma, to všetko ma tak nejak inšpiruje a utvrdzuje v tom, že toto je to, čo chcem robiť. A že chcem robiť radosť všetkým ľuďom okolo,“ uzatvára mladá hudobníčka.

Talentovaná slečna plánuje vydať album, ale hlavne chce hudbou robiť radosť ostatným. Aktuálne začína pracovať na ďalšej pesničke, ale v zásobe ich má ešte kopu, pretože skladanie ju napĺňa a baví.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*