DomáceHip-hop/Rap

Marpo vydáva nový track “Hillbilly” s videoklipom z Louisiany a oznamuje nový album “Backwoods Bred”.

By in Hip-hop/Rap, Domáce

Marpo vydáva nový track “Hillbilly” s videoklipom z Louisiany a oznamuje nový album “Backwoods Bred”.

  • Hip-hop/Rap
  • Domáce

Výrazné meno českej hiphopovej scény, rapper Marpo, ohlasuje očakávaný album a ako jeho predzvesť vydáva song s klipom Hillbilly. Na chystanom albume Backwoods Bred pracuje Marpo spolu s Marcusom TRAN a britským producentom Clintom Murphym už viac ako rok. Kvôli pandemickej situácii po celom svete sa ale až teraz dostali do Spojených štátov amerických, kde natočili vizuály nielen pre singel Hillbilly, ale pre celú dosku. “Rok se čekalo až se dostaneme s Lukášem “Mastou” Jirkovským do Ameriky, kvůli všem vizuálům, který jsou pro tenhle projekt klíčový,” zaznelo od Marpa.

 

Doska ovplyvnená prostredím Louisiany nadväzuje na úspešný Marpov album Dead Man Walking. To položilo základ osobitej kombinácii country s rapom, v ktorej muzikant pokračuje. “Dead Man Walking byl předzvěstí stylu, kterej v Evropě nikdo nedělá, kombinuje country a rap. Backwoods Bred je album, který Tě naprosto vtáhne do bažin Louisiany. Z hudebního hlediska kombinujeme 808 spodky s akustickýma kytarama, dobrem, mandolínama a tunou dalších nástrojů. Vše nahráváme ve studiu Babylon v Teplicích za dozoru našeho dvorního producenta Clinta Murphyho,” hovorí rapper o tvorbe albumu, ktorý vyjde už v júni.

Marpo sa netají tým, že v jeho playliste nájdete na prvom mieste country, ktoré ako sám hovorí, veľmi ovplyvňuje jeho tvorbu. “Hodně mě ovlivnil seriál True Detective, který se točil v New Orleans a místech okolo. Proto jsme se vydali do Louisiany a Mississippi, který maj opravdu jedinečnou atmosféru. Natáčeli jsme i na stejných místech kde točil Woody Harellson a Mathew McConaughey. Veškerá inspirace pro album proudí právě z týhle muziky a života okolo. Půlka TroubleGangu je z Ameriky a dost času trávím právě tam,” zakončil Marpo.

Tituly Marpa nájdeš na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*