Marpo & TroubleGang majú nový singel!

Marpo & TroubleGang majú nový singel!
19. septembra 2019 spinaker

Marpo & TroubleGang majú nový singel!

  • Hip-hop/Rap
  • Domáce
  • Zahraničie

Marpo & TroubleGang unikátne prepojili rap, metal a elektroniku. Singel „Generace velkejch snů“ dáva ochutnať z očakávanej dosky DVA.

Po veľkom úspechu minuloročnej dosky Dead Man Walking, s ktorou vypredali pražskú O2 arénu, dokončujú Marpo & TroubleGang svoje druhé spoločné album. Bude sa volať symbolicky DVA a vyjde koncom novembra 2019 vo vydavateľstva Universal Music. Po májovom songu Nejlepší sa druhou ochutnávkou stal energický singel „Generace velkejch snů“ , ktorý predznamenáva, aký osobitý mix žánrov na poslucháča čaká.

Jsme generace velkejch snů, kdy jsme si museli ty věci sami vydřít, jsme generace hladovejch psů, kdy v první řadě prachy nebyly pro nás to hlavní,“ zdôrazňuje Marpo hneď v úvode nového songu, kadiaľ viedla cesta k vypredaným sálam. Interpret, ktorého na sociálnych sieťach sledujú státisíce fanúšikov, má opäť hlavný autorský podiel na hudbe i textoch z chystanej nahrávky.

Singel naznačuje, v akom duchu sa album ponesie – po kladnom prijatí predchádzajúceho Dead Man Walking, na ktorom Marpo & Troublegang prekvapili krížením niekoľkých žánrov, sa znovu rozhodli experimentovať. Tentoraz budú vedľa rapu hrať prím vplyvmi rockovej hudby, vrátane metalu, a tvrdá elektronika.

Produkciu má opäť na svedomí Marcus Tran a tiež Clint Murphy, ktorý pracoval napríklad so speváčkou Fergie z Black Eyed Peas. Autorskými nápadmi prispeli aj rapper IronKap, Jan Wohnout, Richard Scheufler junior alebo speváčka Lenny. Bicie hrávali v anglickom Modern World Studios v Tetbury, ďalšie nahrávanie prebieha v štúdiu Modern Babylon v Tepliciach.

Myslím, že tohle je zatím ten nejlepší počin, co jsme kdy vytvořili. Ze začátku jsme se v kapele hodně dohadovali, jak by deska měla znít. Ale s Marcusem Tranem jsme měli docela jasnou vizi. Spojit rap, elektroniku a tvrdou muziku. A myslím, že se nám to ku*va povedlo,“ hovorí svojrázny umelec.

Videoklip k songu „Generace velkejch snů“, ktorý strhne svojou výbušnosťou, vznikal počas festivalovej šnúry. Aj na letných open airoch rozvášnili Marpo & TroubleGang svoj povestný fanúšikovský kotol nezriadeným prívalom energie. Snímka, ktorú režíroval Tony Košař, však dáva možnosť nahliadnuť aj do zákulisia koncertov a zachytáva tiež spoločné cesty v dodávke.

Album DVA, ktorý patrí k najočakávanejším novinkám jesene, sľubuje unikátny hudobný prístup. Tvrdé rockovej gitary, nekompromisné elektronické beaty a tradične veľmi otvorené texty majú ambície rezonovať naprieč celou hudobnou scénou.

S novým albumom sa kapela chystá na turné s názvom DVA:

30. 11. SUŠICE – KD SOKOLOVNA
2. 12. ZLÍN – KONGRESOVÉ CENTRUM
7. 12. PÍSEK – KD
14. 12. KADAŇ – KZ ORFEUM
20. 12. SVITAVY – LIDOVÉ DIVADLO
21. 12. KARLOVY VARY – LIDOVÝ DŮM
22. 12. PRAHA – LUCERNA MUSIC BAR
28. 12. LIBEREC – HOME CREDIT ARÉNA

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*