DomácePop/Rock

Marco Rajt: Žilina zažije neuveriteľnú šou – rockové megahity v husľovom podaní virtuózneho Marca Rajta v sprievode ohnivej fakírky Kiky.

By in Pop/Rock, Domáce

Marco Rajt: Žilina zažije neuveriteľnú šou – rockové megahity v husľovom podaní virtuózneho Marca Rajta v sprievode ohnivej fakírky Kiky.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Geniálny huslista Marco Rajt, prezývaný aj Vanesse Mae v nohaviciach, prichádza opäť s výnimočnou šou. Jeho projekt Rock meets classic dostane vďaka fakírke Kike doslova ohnivý ráz! Marco zahrá v husľovom prevedení také rockové megahity ako  We Will Rock You od skupiny Queen či It´s My Life Johna Bon Joviho. Diváci nebudú vedieť, či sa skôr sústrediť na úžasnú muziku, alebo sledovať nebezpečné hry s ohňom, ktoré ponúkne Kika. Nenechajte si ujsť tento nezvyčajný zážitok bude súčasťou otvorenie Vianočných trhov v Žiline už 23.11.2023!

Marco Rajt dlhodobo ohuruje slovenské publikum tým, ako dokáže pretaviť rockové hity do jemno-drsnej husľovej podoby. Skladby kapiel Scorpions, Queen, Bon Jovi a ďalších znejú v jeho podaní naozaj fantastiky. Tento raz však svoju šou posúva na ďalší level. Spojil sa totiž s fakírkou Kikou, ktorá svojím vystúpením doslova dodá koncertu ohnivý ráz!

„Nápad vznikol veľmi spontánne a toto je kombinácia, ktorá k sebe podľa mňa veľmi dobre pasuje. V mojom vystúpení ide primárne o rockové skladby a hity, ktoré ľudia dobre poznajú. Rock meets Classic však tvoria i dynamickejšie skladby z klasiky. V kombinácii s ohňom pôjde o poriadnu nádielku energie a verím, že pre divákov tiež nezabudnuteľný zážitok,“ teší sa Marco Rajt.

Fakírka Kika je herečka, modelka a tanečnica, ktorá sa nebojí zvíjať sa s hadom okolo krku, ani „hltať“ oheň! Oslovenie na spoluprácu s Marcom ju potešilo.

„Nápad spojiť husle a oheň bol pre mňa ako splnený sen. Ja sama som huslistka, v detstve som tancovala na Vivaldiho štyri ročné obdobia a sem tam vystupujem aj na hudbu Lindsey Stirling, ktorá je, okrem iného, tiež bývalou baletkou. Každopádne spojenie husľovej hudby a tanca s ohňom je naplnením jednej časti mojich umeleckých ambícií. Na väčšie výstupy je potrebné natrénovať presnú choreografiu, keďže Marco má veľký rešpekt pred ohňom a je dôležité, aby sa na pódiu spolu so mnou cítil v 100% kľude a bezpečne. Úplne mi postačí, keď mi dodá zopár skladieb, sama na ne zostavím choreografiu a spoločne ju už len jemne doladíme,“ uzatvára fakírka Kika.

Tu si môžete pozrieť krátke ukážky: https://www.youtube.com/shorts/4byWzDL6F78

Túto jedinečnú šou uvidíte na otvorení Vianočných trhov na Mariánskom námestí v Žiline už 23.11.2023. Začiatok je o 17.00.

Ak by o husľovo – ohňovú show mali záujem aj iné mestá a obce, Marco a Kristína sú pripravení sa s nimi dohodnúť.

Zdroj: TS, Eva Sládková

Tituly Marca Rajta nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*