DomáceVianočné

Marco Rajt – virtuózny huslista nás v jeho videoklipe “That is Christmas To Me” zaviedol do najintímnejšieho súkromia.

By in Domáce, Vianočné

Marco Rajt – virtuózny huslista nás v jeho videoklipe “That is Christmas To Me” zaviedol do najintímnejšieho súkromia.

  • Domáce
  • Vianočné

Marco Rajt je geniálny huslista známy u nás aj vo svete tým, že hrá rockové a popové hity v úprave pre sláčiky. Jeho energické koncerty milujú deti aj dospelí. Hudobník, ktorého prirovnávajú k Vanesse Mae, si v týchto ťažkých časoch pripravil pre fanúšikov veselý vianočný klip. Je celkom iný, ako jeho doterajšie sviatočné skladby. Má humor, iskru a zavedie nás do jeho najintímnejšieho súkromia. Takto vyzerajú Vianoce u Rajtovcov! Plné lásky, ale aj humoru.

K Rajtovcom prišli Vianoce už 21.12.! Takto to zariadil synček fenomenálneho huslistu Marca Rajta, ktorý pretočil dni na kalendári. Taká je hlavá myšlienka klipu k skladbe That is Christmas To Me autorov K.L Clarka a P.L. Clarka. Marco krásnu vianočnú skladbu samozrejme hrá v úprave pre husle. Tá je síce romantická, no klip jej dodáva groteskný náboj.

Podľa mňa majú byť Vianoce o rodine, láske, radosti a hlavne deťoch. Preto sme sa rozhodli ísť do veselšieho štýlu. V klipe účinkuje môj syn Marco a jeho bratranec Matúško. Sú to dvaja malí výmyselníci, ktorým sa podarilo vymyslieť šikovný plán, ako urýchliť príchod Vianoc. Dohodli sa totiž, že 21.12. v kalendári vyškrtajú 3 dni naraz a presvedčia nás – dospelákov, že už je Štedrý deň. Počas domáceho chaosu, ktorý tým spôsobili, sa im podarí nedočkavosťou a detskou nevinnosťou vyparatiť pár tlak dvíhajúcich kúskov,“ vysvetľuje Marco Rajt.

Deti v klipe ukážu, že majú dobré srdce a zachránia kapra Edka, ktorého vrátia späť do jazera. Pesnička je z Marcovho albumu Anjelské husle. Videoklip zastrešil Majo Puzder z dielne Lexis Production a zavedie nás do rodiny virtuózneho huslistu.

Chcel som klip v domácom prostredí, kde si zahrá moja rodina, aby sme mali peknú pamiatku. Moja manažérka Mary Hollá vymyslela námet, aby to malo šmrnc a detaily doklepla spolu s už spomínaným Majom Puzderom. O koncerty s názvom Anjelské husle bol predošlé dva roky veľký záujem a tak som z toho chcel urobiť predvianočnú tradíciu. Tento rok to však, z pochopiteľných dôvodov, nevyšlo. Verím však, že o rok bude situácia lepšia,“ nádeja sa Marco Rajt.

Tento rok mnohí azda viac ako vlani potrebujeme humor a povzbudenie. Aj preto je tohtoročný Marcov vianočný klip iný.

Vianočné videoklipy, ktoré som mal doteraz boli skôr dojímavé, baladické, ale keďže si každý rok prajeme, aby boli Vianoce veselé, celý klip sme poňali z trošku inej stránky,“ uzatvára Marco Rajt.

Tituly Marca Rajta nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*