Mandrage vydávajú nový album „Vidím to růžově“. Vsádzajú na súčasný zvuk, gitary aj úprimné texty.

Mandrage vydávajú nový album „Vidím to růžově“. Vsádzajú na súčasný zvuk, gitary aj úprimné texty.
5. decembra 2019 spinaker

Mandrage vydávajú nový album „Vidím to růžově“. Vsádzajú na súčasný zvuk, gitary aj úprimné texty.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Mandrage prichádza s novým albumom, ktorý nesie názov pilotného singla „Vidím to růžově“. CD je nabité gitarovou energiou aj súčasným zvukom, veľkým prínosom je tiež ničím nezaťažený nový producentský pohľad, ktorý sa významne podpísal na farebnosti a hudobnom výraze albumu. „Vidím to růžově“ vychádza 6. decembra v Universal Music.

Nový album je podľa slov klávesistu Františka Boříka najzamilovanějším albumom, aký kedy kapela nahrala. Veľa pesničiek, predovšetkým tých, ktoré napísal frontman kapely Vít Starý, predstavuje úprimné hudobné spracovanie autorových pocitov a osobných vyznaní. “Všetky emócie na albume sú autentické, rozhodli sme sa príliš nezasahovať a nechať ich plynúť aj za cenu toho, že občas skĺzneme trochu k tej presladenej strane. V jednej z pesničiek Víťa spieva o valiacej sa lavíne lásky. A lavína sa zastaviť nedá, ” vysvetľuje František.

Na albume spolupracovali Mandrage s mladým slovenským producentom Adriánom Líškom, ktorého na spoluprácu oslovil bubeník Matyáš Vorda. “Je to pre mňa česť. Dodnes si spomínam na časy, kedy som mal 14 rokov, a s kapelou Mandrage som sa stretol prvýkrát. Album „Hledá se žena“ som takmer zadrel v prehrávači, ” spomína Adrián. Kapela na svojich predchádzajúcich albumoch dokázala, že rada skúša nové veci a nerada zamrzne na jednom bode. Aj preto sa rozhodla pre zmenu na producentskom poste.

“Na to, že som sa s kapelou vôbec nepoznal, prebiehala spolupráca výborne. Zadanie bolo urobiť moderne znejúce album a myslieť pritom na fanúšikov, ktorí si stále pamätajú gitarové korene kapely. Gitary dostali síce nový a odvážnejší zvuk, ale funguje to a kapele to sedí, ” približuje album Líška. Jeho zásluhou drží album „Vidím to růžově“ pohromade aj napriek tomu, že sa autorsky opäť zapojila väčšina členov kapely. Piesne a texty skladali napríklad frontman Vít Starý, gitarista Pepa Bolan alebo klávesista František Bořík. “Každý sme si postavili skladby podľa svojich predstáv a Adrián mal za úlohu, aby do seba všetky kompaktne zapadali. Myslím, že táto úloha sa mu podarila na jednotku a ja som s jeho produkciou nadmieru spokojný, ” pochvaľuje si Bolan.

Nový album obsahuje celkovo 11 skladieb. Jeho príchod predznamenala už spomínaná rovnomenná pieseň „Vidím to růžově“, ktorá rozpráva príbeh o láske a vášni. “Ako textár sa v tých srdcových záležitostiach cítim asi najlepšie a vzhľadom k tomu, že sa žena už dávno našla, môže byť pieseň „Vidím to růžově“ takou malou paralelou k singlu „Hledá se žena“, po desiatich rokoch,” hovorí Pepa Bolan. Rovnako ako pilotný singel, i ďalšie skladby z platne sú inšpirované osobnými skúsenosťami, zážitkami a pocitmi ich autorov.

V jednej zo skladieb sa objavujú detské hlasy patriace napríklad trojročnej dcére klávesistu Františka alebo jeho malému bratovi, na inej piesni, nesúcej názov „Dlouhej“, sa spevácky podieľal Matěj Homola z kapely Wohnout. “Mateja sme oslovili na hosťovanie a on súhlasil bez toho, aby tú pesničku počul. Práve sa vrátil z jednej zo svojich ciest po Afrike a vyzeral, že je rád, že môže  ísť po mesiaci v púšti späť domov za mikrofón, ” približuje spoluprácu František.

Nový album kapela Mandrage predstaví na turné Dlouhej únor, v rámci ktorého sa zastaví v siedmich najväčších českých mestách. “Rok 2020 bude priestupný, a navyše je február mesiacom abstinencie, čo z neho urobí neznesiteľne dlhé obdobie. Tento ú(n)morný čas sme sa rozhodli spríjemniť nám i fanúšikom sériou koncertov. Okrem už známych vecí predstavíme nový album v celej jeho kráse, “ uzatvára kapela. Kapelu bude na koncertnej šnúre doprevádzať spevák Sebastian, vstupenky sú už teraz v predpredaji v sieti Ticketstream.

KONCERTNÉ TURNÉ Mandrage Dlouhej únor

  1. 2. PRAHA – Forum Karlín
  2. 2. a 7. 2. BRNO – Centrum Sono
  3. 2. HRADEC KRÁLOVÉ – Kongresové centrum Aldis
  4. 2. LIBEREC – Dom kultúry
  5. 2. ČESKÉ BUDĚJOVICE – KD Vltava
  6. 2. PLZEŇ – DEPO2015
  7. 2. OSTRAVA – Brickhouse DOV

Album kapely si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*