Lucie Bílá vydáva nový album s príznačným názvom „TA O MNĚ“

Lucie Bílá vydáva nový album s príznačným názvom „TA O MNĚ“
17. októbra 2019 spinaker

Lucie Bílá vydáva nový album s príznačným názvom „TA O MNĚ“

  • Pop/Rock
  • Domáce

Po viac ako troch rokoch od vydania albumu Hana sa Lucie Bílá vrátila do bratislavského štúdia Littlebeat, aby tu nahrala svoj nový štúdiový album Ta o mně. Prvý singel „Protože“, ktorý pôvodne vznikol ako darček k narodeninám jej partnerovi, sa stal rádiovým hitom, na YouTube sa držal v top trendoch a teraz má už takmer milión a pol vzhliadnutí. Speváčka tento týždeň predstavuje ďalšiu pieseň z nového albumu – singel „Mám ráda život“ s klipom v réžii Terezy Kopáčovej a s kamerou Jana Malíře.

Prípravy na realizáciu albumovej novinky sa začali už pred niekoľkými rokmi. Album Hana z roku 2016 bol mimoriadne priaznivo prijatý hudobnou verejnosťou, bol ocenený platinovou platňou, a tak výber repertoáru a realizačného tímu k ďalšiemu albumu nasledoval hneď vzápätí po vydaní Hany. O absolútne mimoriadnom prístupe k realizácii tejto novinky svedčí skutočnosť, že sa vyberalo z viac než 40tich pôvodných piesní, z ktorých následne producenti s Luciou pripravili 23 demonahrávok, z ktorých sa nakoniec na album dostalo 13 najlepších. Dbalo sa nielen o hudobnú zložku, ale veľmi zásadne tiež o jednotlivé texty. Témy sú často spracované na priamy podnet Lucie Bílej, a tak je tu hlavným leitmotívom láska vo všetkých možných podobách a radosť zo života. Na rozdiel od Hany sa na novinke Ta o mně rozrástla základná autorská zostava Martin Šrámek, Andrej Hruška a Katarína Knechtová o ďalšie zvučné mená.

Medzi autormi sa objavuje taktiež napríklad až 3-krát zastúpený Marek Ztracený, momentálne jeden z najpopulárnejších českých spevákov a autor pesničiek pre ďalších úspešných interpretov. Napokon, hneď prvé dva single z albumu – „Protože“ a „Mám ráda život“ sú jeho autorské.

Nový album je naozaj „vymazlený“. Za dva roky som naspievala 23 pesničiek a z toho 13 tých naj prešlo poslednými úpravami producenta, aranžéra a majstra zvuku Martina ‚Maxa‘ Šrámeka a Andreja Hrušku. Vďaka tomu, že pesničky písali moji priatelia a ľudia, ktorí ma poznajú, je album ako moje rozprávanie o tom, na čo myslím, čo mi robí radosť, a čo ma naopak doháňa k šialenstvu. Obzvlášť pesničky od Mareka Ztraceného sú písané mojimi slovami. Stála za tým tona esemesiek i hodín telefonovania, ale predovšetkým Marekov obrovský talent pomenovávať veci pravými menami. Veľkú radosť mám i zo spolupráce s Janou Kirschner, ktorú mám veľmi rada, alebo z mladej talentovanej autorky Patricie. Album mi robí radosť, pretože rozpráva o mojom živote. Je to proste album o mne,“ prezrádza speváčka.

Ďalším zásadným novým autorským pilierom albumu je dvojica Jan Vávra a Jana Infeldová zo skupiny Jananas. Na albume Ta o mně sa podieľajú ako na s humorom a nadhľadom poňatých pesničkách („3 dny“ a „Cirkus bude“), tak textom napríklad i na zásadnej emotívnej skladbe „Domov“, venovanej mamičke Lucie Bílej. Album obsahuje i ďalšie tri pôvodné piesne mladých autorov. „Nadechnou“ napísal a čiastočne i produkoval Marcell, spevák, skladateľ a producent z nastupujúcej novej vlny českého popu. Pesničkou „Léto“ prispela mladá slovenská speváčka Zuzana Mikulcová a skladbou „Nevěřím“ generačne spriaznená Patricie Fuxová. Záverečná nežná uspávanka „Pojď klidně spát“ je spoluprácou Jany Kirschner a ďalšieho zástupcu mladej generácie, textára Petra Soukupa. Album produkoval Martin „Maxo“ Šrámek, o mix sa postaral Andrej Hruška zo štúdia Littlebeat a mastering zastrešil Miroslav Chyška.

S novým albumom zároveň predstavuje Lucie Bílá i svoju novú značku výberovej kávy LB Coffee. „Verím, že vám káva vykúzli tú správnu atmosféru k počúvaniu,” dopĺňa Lucie Bílá o svojich novinkách.

Na 10. decembra pripravuje držiteľka množstva ocenení špeciálny vianočný galakoncert v pražskej O2 aréne. Už teraz je jasné, že pôjde o jedinečnú šou. Nebude chýbať kapela Petra Maláska, Bílý zbor, symfonický orchester, 3D hologramy a prvýkrát naživo zaznejú piesne z nového albumu.

Tituly Lucie Bílé si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*