DomácePop/Rock

LUCIA prichádza s piesňou “Chyby nás učia”.

By in Pop/Rock, Domáce

LUCIA prichádza s piesňou “Chyby nás učia”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Mladá slovenská speváčka, skladateľka a textárka sa objavila na domácej hudobnej scéne minulý rok so svojím vydareným debutom “Sama Sebou”, ktorý bol niekoľko mesiacov zaradený aj do éteru Rádia Slovensko. Po druhej rytmickejšej piesni s názvom “Míľniky istoty” dnes prichádza s čerstvou novinkou.

“Chyby nás učia ako neznášať pravdu” znie v úvode tejto chytľavej piesne od speváčky Lucie (Lucia Ščigulinská). Ide o osobnú výpoveď, ktorá vychádza zo skúsenosti, že v každej chybe a nesprávnom rozhodnutí nakoniec vieme nájsť niečo pozitívne. “Skladba je určená pre všetkých ľudí bez rozdielu. Môže sa viazať na situácie konkrétne aj abstraktné a práve preto verím, že sa pieseň ľuďom zapáči, dokážu si ju osvojiť a nájsť v nej niečo špeciálne.” dodáva Lucia.

Vznik piesne
Pieseň vznikla v priebehu jedného večera. “Niekedy dokážem napísať len niekoľko taktov a potom sa k nim po určitom čase vraciam. V tomto prípade sa mi však podarilo vytvoriť takmer celý text aj hudbu za pár minút.” Speváčka ďalej hovorí aj o tom, ako vznikala finálna podoba. “Môj nápad som pustila producentovi Andrejovi Hruškovi, idea sa mu ihneď zapáčila a pustili sme sa do práce. Spolupráca s ním je skvelá a som veľmi vďačná aj hudobníkom, ktorí sa podieľali na nahrávaní.” Na kontrabas a basovú gitaru hrá Michal Šelep, na klavír a syntetizátory Matej Maximilián Mikloš, Samuel Hošek naspieval vokály a k finálnemu výsledku prispel masteringom Miroslav Chyška.

Klip
Dnešná doba praje aj pútavým vizuálom a klipom. O umelecký a esteticky pestrý videoklip sa tentokrát postaral Samuel Hošek v role art directora a o strih a kameru Pavol Matava z Tvojstory. K finálnemu výsledku výrazne prispela makeup-om a stylingom aj talentovaná artistka Mishel Doublew. Lucia ďalej dodáva: “Tvorba videoklipov je pre mňa veľmi náročná, keďže s týmto typom umenia nemám veľké skúsenosti. Snažím sa však usilovne pracovať a k môjmu zlepšeniu prispievajú hlavne ľudia, s ktorými pracujem.”.

Plány
Po náročnom pandemickom období, nielen pre umelcov, sa mladá hudobníčka nevzdáva a plánuje pokračovať v tvorbe. “Mojím snom a cieľom je tvoriť hodnotnú hudbu, ktorá osloví človeka svojou melódiou a premysleným textom v slovenskom jazyku. Stále sa učím, tvorím a posúvam. Veľmi ma to baví a ak situácia dovolí, chcela by som začať v budúcom roku koncertovať.” V najbližšej dobe sa plánuje sústrediť na tvorbu uceleného diela v podobe EP alebo CD. Na záver dodáva: “Ak sa vám pieseň “Chyby nás učia” páči, pozývam vás sledovať ma na sociálnych sieťach, kde sa dozviete detaily o mojej tvorbe aj o mojich aktivitách. Ďakujem vám veľmi pekne za podporu!”.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*