Lenny Kravitz spája sily s OSN. Vydal „HERE TO LOVE (#fightracism)”, oficiálnu skladbu kampane v boji proti rasizmu.

Lenny Kravitz spája sily s OSN. Vydal „HERE TO LOVE (#fightracism)”, oficiálnu skladbu kampane v boji proti rasizmu.
10. decembra 2019 spinaker

Lenny Kravitz spája sily s OSN. Vydal „HERE TO LOVE (#fightracism)”, oficiálnu skladbu kampane v boji proti rasizmu.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Celosvetovo uznávaný spevák a multitalentovaný hudobník Lenny Kravitz, známy nielen svojimi umeleckými počinmi, ale aj filantropiou a humanitárnou činnosťou, zverejnil videoklip, ktorý sa stal oficiálnou hymnou boja proti rasizmu.

Americký spevák a skladateľ Lenny Kravitz, udržujúci si za posledné roky poprednú pozíciu v spoločnom boji proti rasizmu, xenofóbii a diskriminácii a obhajujúci jednotu a rovnosť po celom svete, spája sily s Úradom OSN pre ľudské práva, aby verejnosti pomocou videoklipu predstavil svoj nový singel „Here To Love (#fightracism)“. Jedná sa o prerábku úspešnej skladby, ktorej pôvodnú verziu spevák vydal na jeho kritikmi chválenom albume číslo 11, Raise Vibration, s ktorým sa predstavil aj v júni 2018 v Bratislave. Naživo si novú verziu piesne môžu fanúšikovia éterického hudobníka vypočuť na pripravovanom rovnomennom koncerte, ktorý sa uskutoční 1.7.2020 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Ešte deň pred Medzinárodným dňom ľudských práv, ktorý je 10. decembra, Kravitz doprial aj vizuálnu podobu upravenej verzie svojej piesne „Here to Love“. Emotívne čierno-biele video, ktoré Kravitz sám režíroval, zachytáva desiatky ľudí rôzneho veku, pohlavia, národností, vierovyznanií, farby pleti a poukazuje tak na rovnosť medzi všetkými ľudskými bytosťami.

Zvýrazňujúc lyrické posolstvo lásky a inklúzie, legenda s Grammy ocenením spolu s Úradom OSN pre ľudské práva, novinkou podboruje #FightRacism – kampaň, ktorá propaguje toleranciu, rovnosť a rozmanitosť.

Článok 1 Všeobecnej deklarácie ľudských práv uvádza: “Všetci ľudia sa rodia slobodní a rovní v dôstojnosti aj právach.“ „Here To Love“ znovu potvrdzuje tento všeobecný princíp a zobrazuje Kravitzovu výzvu: “Všetci sa musíme spojiť, pretože sme jedna bytosť, musíme sa pridať do boja, spolu sme silní, musíme urobiť, čo je správne v každej situácii, milujte životy druhých tak, ako by ste milovali ten svoj.

„Here To Love“ sa tak stáva titulnou skladbou kampane #Fightracism Úradu OSN pre ľudské práva počas roku 2020 a aj ďalších rokov.

Úrad OSN pre ľudské práva pod vedením Organizácie spojených národov usporadúva propagáciu a ochranu ľudských práv pre všetkých. Pod vedením najvyššieho komisára s 1300 zamestnancami pracujúcimi vo viac než 70 krajinách sveta je ich cieľom, aby sa ľudské práva stali skutočnosťou pre všetkých ľudí kdekoľvek na svete.

Vstupenky na koncert Lennyho Kravitza v Bratislave, 1.7.2019 si môžete kúpiť na vivien.sk

Tituly Lennyho Kravitza si môžete kúpiť na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*