DomácePop/Rock

Lenny a Marpo prichádzajú s romantickým singlom MY DVA a vydávajú spoločné EP “KLENOTY”.

By in Pop/Rock, Domáce

Lenny a Marpo prichádzajú s romantickým singlom MY DVA a vydávajú spoločné EP “KLENOTY”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Na začiatku októbra prekvapili Lenny a Marpo spoločným rapovým trackom „Klenoty“. Obľúbená speváčka a uznávaný raper teraz prechádzajú s rovnomenným EP, na ktoré lákajú romantickým singlom „My dva“. Chytľavý track o láske, tentokrát celý v češtine, tematicky dopĺňa videoklip, ktorý je zaujímavou sondou do ich spoločného života. Umelci ho poňali ako vlog, pričom ho natáčali hlavne pri cestovaní po USA a v každodenných situáciách. „Myslím, že to pre nás bola zábavná spolupráca, ktorá nám obom dovolila vydať sa tak trochu za hranice komfortnej zóny,“ hovorí Lenny a spolu s Marpom pozýva fanúšikov 9. decembra do O2 universa na koncert Marpo & Troublegang.

Lenny s Marpom si sú dobre vedomí toho, že ich vzťah často býva predmetom bulvárnych článkov a verejnosť sa o nich zaujíma, preto spravidla svoje súkromie nezdieľajú. „To je len pre ľudí, ktorých milujeme a ktorým dôverujeme. S nimi sa o to delíme,“ hovorí speváčka. Prostredníctvom netradičného videoklipu pár ale tentokrát fanúšikom ukázal autentické zábery zo spoločného spolužitia. „Chceli sme dať fanúšikom nahliadnuť aspoň ,pod poklop‘ nášho súkromia, a tak sme to urobili prostredníctvom nášho umenia – hudby,“ vysvetľuje Lenny.

Novinka vychádza súčasne s vôbec prvým spoločným EP, ktoré dvojica fanúšikom pripravila ako darček. „Najskôr sa nám zachcelo ísť spoločne do štúdia a vytvoriť jeden spoločný song, ale kvalitných nápadov začalo vznikať viac a zanedlho bol na stole materiál na skoro celý album,“ pokračuje Lenny a vysvetľuje, ako nápad vznikol. Pri spoločnej tvorbe obaja čelili hneď niekoľkým výzvam: „pre mňa osobne to bol rap a spievanie v češtine, pre Ota potom, napríklad výlet do žánru EDM v piesni Zamlžený Skla,“ spomína Lenny.

Čo sa týka produkcie unikátneho EP, dvojica vsadila na osvedčenú spoluprácu s dlhoročným priateľom Marcusom Tranem, mixu sa pre zmenu ujal Angličan Clint Murphy. Grafickú kreatívu a fotky dostal na starosť Tony Košař.

Charizmatický pár má na konte už niekoľko spoločných songov, menovite „Kruh“ či „Easy“. „Vždy sme tvrdili, že ďalšia spolupráca niekde v budúcnosti určite bude, ale necháme ju už vzniknúť organicky a nie prvoplánovo,“ objasňuje speváčka, prečo si na spoločné EP fanúšikovia museli niekoľko rokov počkať. Či sa čakanie vyplatilo, môžu fanúšikovia už teraz posúdiť na všetkých streamovacích platformách alebo naživo v O2 Universe, kde sa 9. decembra predstaví Marpo s Troublegangom.

Zdroj: TS, Universal Music

Tituly Lenny nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*