DomácePop/Rock

Laura Onusko stvárňuje dve role v novinke “Jediná”.

By in Pop/Rock, Domáce

Laura Onusko stvárňuje dve role v novinke “Jediná”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Mladá speváčka Laura Onusko obohacuje hudobnú scénu prvou skladbou z debutového EP, ktorá so sebou prináša tajuplnosť, nežnosť no najmä povzbudenie. Novinka Jediná je o speváčke, ale aj každom poslucháčovi, ktorý hľadá smerovanie celý život, no cez všetky prekážky nezabúda byť samým sebou. Splynutie toku myšlienok znázornila speváčka dvojrolou v emotívnom videoklipe.

Očakávané EP otvára speváčka jej srdcovou skladbou Jediná, ktorého text je spod pera producenta Andreja Karlika. „Andrej ma síce poznal veľmi dobre, ale ani on nevedel o mojej ťažkej životnej situácii v tom čase, keď mi skladbu posielal. Pôvodne ju pritom nepísal pre mňa a len v poslednej chvíli si to rozmyslel a ponúkol ju mne,“ objasňuje Laura Onusko zrod piesne, ktorá jej pomohla sa pozrieť na životné udalosti z iného uhla, dodávajúc: „Nie nadarmo sa vraví, že hudba lieči.“

Všetky pocity bezradnosti a nádeje ukrývajúcej sa v texte musela spočiatku pochopiť a prebrať si to vo vlastných myšlienkach. „Určite skladba zanechá za sebou stopu na zamyslenie a uvažovanie nad vlastným životom, pred ktorým sa neskryjeme a neutečieme. Spísané sú pocity, ktoré cítime, keď sme na pokraji zrútenia. A refrén je akoby obrovské prebudenie, nabudenie a otvorenie tretieho oka,“ ozrejmuje speváčka, ktorej skladba samej pomohla v jej životných úvahách.

Nahrávanie prebiehalo v rodnom meste Laury Onusko, nakoľko v čase nahrávania nebola speváčka mobilná, a tak sa s producentom Andrejom Karlikom riadili mottom, keď Laura nejde do štúdia, štúdio príde za Laurou. Pieseň získala moderný šat s tónmi elektrickej gitary, klavíra či syntetizátorov doplnených o elektronické zvuky.

Vizuálnu stránku piesne mali na starosti Sandra a Jaroslav Urbančíkoví, ktorí usadili myšlienku piesne do prírodného prostredia na Liptove. „Tie lesy a príroda boli čarovné. Naozaj som sa cítila ako rozprávková víla, ktorej patrí celý les,“ s úsmevom prezrádza Laury Onusko, ktorá stvárnila rovno dve úlohy vo videoklipe. Na jednej strane nahnevanú turistku, ktorá chce utiecť pred všetkými životnými nástrahami a zároveň vílu predstavujúcu nádej, ktoré nakoniec spolu splynú v jedno.

„Sandra a Jarko boli naozaj profíci v tom, toľko krásnych momentov zachytili. Aj keď sa držali pôvodného plánu, stále prišli aj s niečím novým, keďže sú veľmi tvoriví,“ hovorí speváčka a uzatvára príjemnou spomienkou z natáčania: „V tej zime bolo veľmi zaujímavé behať bosá po machu. Bol to krásny zážitok, čo ma neskutočne naplnil.“

Už onedlho môžeme očakávať ďalšie dve skladby zo speváčkinho EP. Môžeme sa nechať prekvapiť, či budeme počuť obsiahnuté aj prvky speváčkiných obľúbených žánrov. Určite však budú rovnako precítené, čím Laura Onusko prináša vklad do každej piesne.

Zdroj: TS, Michal Neffe

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*