Kultový album Jany Kirschner “V cudzom meste” už aj na platni.

Kultový album Jany Kirschner “V cudzom meste” už aj na platni.
13. septembra 2019 spinaker

Kultový album Jany Kirschner “V cudzom meste” už aj na platni.

  • Pop/Rock
  • Domáce

V roku 2000 vyšliel dnes už kultový album Jany Kirschner “V cudzom meste”, ktorý sa stal prelomovým nielen pre samotnú Janu Kirschner, ale aj pre jednu hudobnú generáciu. Doska, ktorá vznikla v dnes už neexistujúcom nahrávacom štúdiu Ebony, číta trinásť skvelých skladieb, z ktorých sa mnohé stali hity – za všetky menujme Všetko je nanič, Žienka domáca, Líška, Modrá alebo V cudzom meste, ktoré na koncertoch patria stále medzi tie najobľúbenejšie . Album vychádza prvýkrát na vinyle ako 2 LP doplnené o niekoľko bonusov.

Debutový album Jany Kirschner, ktorý vytvorila spoločne s Andrejom Šebanom, si v čase vydania takmer nikto nekúpil a pesničky z neho na koncertoch zaznievali len zriedka. Nasledujúce doska “V cudzom meste” však znamenala obrat a zožala veľký úspech – Jana Kirschner za ňou dokonca získala niekoľko českých Grammy a Zlatých slávikov.

Pôvodnú trinástku skladieb tvorí šesť českých a sedem anglických piesní. Slovenská časť je kolekciou jasných hitov, tá anglická prezentuje zadumanější stránku Kirschner. Na vinylové edícii sa nachádza ešte celkom štyri bonusové skladby – tri živé verzie piesní (Do not Worry, Líška a Modrá) a spoločná skladba s Mirom Žbirkom Oh Me, Oh My.

Jana Kirschner je na väčšine skladieb vedená ako spoluautorka, nechýba však spolupráca s inými autormi, ako je napríklad Ivan Tásler z I.M.T. Smile, Ondřej Hejma alebo Dušan Hevier.

2LP Jany Kirschner “V cudzom meste” si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

 

 

 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*