Kto je Nykki?

Kto je Nykki?
1. augusta 2019 spinaker

Kto je Nykki?

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Pamätáte si dievčenskú skupinu 5 Angels? Jej ex-frontmanka Nykki aktuálne boduje v magazíne Billboard. Jej sólo debut No Cry predstavil Billboard v exkluzívnej premiére.

 „Nováčik, debutantka, popová princezná, vychádzajúca hviezda“ – zahraničné hudobné magazíny majú, zdá sa nového miláčika. Ostrosledovaným sólovým debutom na scéne je aktuálne v ich očiach popový talent zo strednej Európy, česká speváčka Nykki a jej prvý singel No Cry.

Dôležité je, však povedať, že Nykki nie je tak celkom nová tvár. Práve naopak – hoci má len 20 rokov, má už za sebou roky strávené v hudobnom priemysle. Ako frontmanka dievčenskej skupiny 5 Angels (neskôr líderka formácie Pink Angels) v detstve prerazila najskôr na českom trhu a postupne ju spoznali ako tínedžerku aj za hranicami Čiech. Najviac priaznivcov si Nykki postupne získavala vo Veľkej Británii, kam cestovala so svojimi skupinami niekoľkokrát ročne na koncerty.

Pravdepodobne aj práve vďaka dlhoročným skúsenostiam a tiež dlhodobou prácou so zahraničnými manažmentmi Nykki v týchto dňoch zaujala svojím sólovým debutovým singlom a videoklipom No Cry hneď niekoľko zahraničných hudobných médií, na čele s popredným svetovým Billboard magazínom. Americký Billboard predstavil jej debutový videoklip No Cry v exkluzívnej premiére 10. júla: www.billboard.com/articles/columns/pop/8519300/nykki-no-cry-video-exclusive.
„Vždy sa nájde miesto pre nové dievča, ktoré sa hlási o svoje miesto vo svete popu a Nykki je najnovšia vychádzajúca hviezda, ktorá sa o to pokúsila,“ napísala redakcia Billboardu v deň premiéry.

Nykki vydala prvý singel No Cry po roku príprav. Na všetkých digitálnych platformách vyšiel 11. júla, deň po exkluzívnej premiére Billboardu. Producentom singla je Tim Deal, britský producent, ktorý má na konte spolupráce s  Tomom Walkerom (singel ‘My Way’) či Lily Allen (singel ‘Waste’) a ďalšími.

No Cry je silný porozchodový song. Je o obzretí sa späť za vzťahom a o uvedomení si, že nebol taký dobrý, ako ste si mysleli,“ hovorí Nykki v rozhovore pre magazín Billboard.

„Posolstvo sme vyjadrili v klipe kontrastom emotívnych tanečných scén s mojim „ex-“ a povzbudzujúcich scén s kamarátkami. Dúfam, že sa videoklip bude fanúšikom páčiť, lebo pri jeho točení som si takmer dolámala chrbát,“ smeje sa speváčka na margo tanečného videoklipu, v ktorom si úctyhodnú dávku choreografie odtancovala osobne. „Čierno-biele scény, v ktorých tancujem s mužom, reprezentujú vrcholy a pády toxických vzťahov, zatiaľ čo zábavné a pestrofarebné zábery s „mojimi dievčatami“ majú byť obrazom toho, že treba ísť ďalej a získať späť svoje sebavedomie, ideálne v obklopení priateľov, ktorí sú vždy tu, aby vás podporili,” vysvetľuje Nykki, ktorá si praje, aby sa No Cry stal povzbudivou porozchodovou hymnou, ktorá poslucháčom dodá novú silu a sebavedomie.

20-ročná speváčka, ktorá svoju umeleckú kariéru začala už ako dieťa v Českej republike, aktuálne žije a tvorí striedavo medzi Prahou a Londýnom. Po speváckom štarte v hudobných skupinách sa momentálne sústredí na svoju sólovú kariéru. „Vyrastať ako dieťa v žiari reflektorov nebolo vždy jednoduché. Ako mladé dievča som zápasila s vnímaním svojej postavy a tela. Naučila som sa milovať samu seba vďaka sústredeniu sa na osobný rast a duševné zdravie. Našla som sa aj vďaka fitness, starostlivosti o seba a svet naokolo a meditácii,” hovorí Nykki otvorene o ceste, ktorú má za sebou ako tínedžerka vo svete šoubiznisu.   

Napriek tomu, že speváčka smeruje veľké množstvo svojich hudobných aktivít smerom na britský trh, na svoj domov nezabúda a plánuje nové projekty tiež v Česku. Aktuálne nakrúca novú českú rozprávku Princezna zakletá v čase po boku Martina Dejdara, v ktorej bude zároveň spievať titulnú skladbu. Okrem toho sa netají tým, že by rada pracovne cestovala častejšie aj na Slovensko. „Počas svojich hudobných projektov v minulosti sme často vystupovali aj v Bratislave, na Slovensko som vždy cestovala veľmi rada, fanúšikovia u Vás sú úžasní. Veľmi rada sa k vám opäť čoskoro vrátim,“ posiela Nykki pozdrav na Slovensko.

 

 

 

 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*