Klára Vytisková predstavuje piesne z albumu “Love Is Gold” vo video seriáli.

Klára Vytisková predstavuje piesne z albumu “Love Is Gold” vo video seriáli.
19. mája 2020 spinaker

Klára Vytisková predstavuje piesne z albumu “Love Is Gold” vo video seriáli.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Hoci hudobná scéna je kvôli aktuálnemu dianiu v neľahkej situácii a vo veľmi obmedzenom režime, hudobníci zostávajú v kontakte so svojimi fanúšikmi aspoň rôznymi online spôsobmi. Pozadu nezostáva ani Klára Vytisková, ktorej začiatkom marca vyšiel v Supraphone druhý sólový album Love Is Gold. Svoju fanúšikmi i kritikou vrelo prijatú novinku teraz charizmatická speváčka detailne predstavuje pieseň po piesni v špeciálnom video seriáli Behind the Song na svojom Instagrame a YouTube kanáli.

Myslím si, že za pesničkami cítiť emócie, ale nie každý si text preloží a niekedy z textu nie je jasné, čo všetko za vznikom a myšlienkou songu stálo. Témy pesničiek z Love Is Gold sú témy ľudského bytia, sú pre mňa veľmi osobné… Hovorila som si, však, že to ale rozhodne nie sú veci, o ktorých premýšľam iba ja. Chcela som ich zdieľať s tými, ktorí to cítia podobne, alebo len chcú svoju obľúbenú pesničku poznať do hĺbky,“ vysvetľuje Vytisková koncept svojho video seriálu.

Fanúšikovia sa tak môžu dozvedieť zaujímavé detaily vzniku i pikošky zo zákulisia, napríklad o aktuálnom singli Just Be You, ktorý rotuje v českom rádiovom éteri, pecke Ice, ktorá album vlani predznamenala či podmanivom duete Gold s Albertom Černým z kapely Lake Malawi.

Držiteľka Ceny Anděl 2015 v kategórii Speváčka roka, ktorej novinka sa stala s hodnotením 9/10 Albumom týždňa na Musicserveri a slovami chvály na jej adresu nešetrili ani hudobní kritici v Reflexe či magazíne Headliner, je i napriek obmedzenému režimu činorodá nielen prostredníctvom predstavovania nových piesní.

V týchto dňoch veľa skladám, pretože je to inšpiratívna doba, plná nových emócií. V rodinnej zostave ja, môj manžel Roman a sestra Tereza sme nakrúcali live stream z našej kuchyne pre Vogue Czecho-slovakia, ktorý sme si veľmi užili, čo dokazuje i záznam na mojom YouTube kanáli. Okrem toho, že pesničky vysvetľujem, rada im dávam i obraz, a tak momentálne chystám ďalší videoklip k budúcemu singlu z albumu,” vyznáva sa s úsmevom Vytisková.

Zo speváčkiných slov je jasné, že melanchólii v týchto náročných týždňoch rozhodne neprepadá a my sa tak môžeme tešiť okrem zmieneného seriálu Behind the Song na ďalšie zaujímavé počiny s jej nezameniteľným rukopisom. A v dohľadnej dobe snáď tiež na živé prevedenie skvelého albumu Love Is Gold v plnej koncertnej zostave, osobne a s energiou, ktorou sú Klárine koncerty dobre známe.

CD “Love is gold” nájdete na www.spinaker.sk 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*