DomácePop/Rock

Klára Vytisková čaká tretie dieťa.

By in Pop/Rock, Domáce

Klára Vytisková čaká tretie dieťa.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Na jar urobila uznávaná česká speváčka Klára Vytisková radosť sebe i svojim fanúšikom skvelo prijatou albumovou novinkou Love Is Gold. Album, ktorý tento rok sprevádzali klipy Just Be You a Gold s hosťujúcim Albertom Černým z Lake Malawi, získal množstvo pozitívnych recenzií. Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa však zatiaľ nedočkal koncertného krstu. Ako náplasť za odložený krst a spoločný koncert s Lake Malawi v pražskom ROXY Klára natočila spoločne s kapelou špeciálnu live session, ktorá je zverejnená 25. 11., teda v deň pôvodne plánovaného vystúpenia v ROXY. V priebehu natáčania bolo navyše odhalené prekvapenie – Klára čaká spoločne s manželom Romanom Víchom tretieho potomka.

Vďaka lockdownu a jeseni v kabáte sa mi darilo tehotenstvo dlho skrývať, a tak všetko vyšlo najavo až pri natáčaní live session, ktorú chcem venovať fanúšikom namiesto presunutého krstu v ROXY. Vďaka natáčaniu som si uvedomila, ako nám všetkým živé koncerty chýbajú,“ hovorí Vytisková k natáčaniu v prázdnom klube Meetfactory, kde si s kapelou rozložila nástroje na mieste, kde normálne stojí publikum. Kluby teraz zívajú prázdnotou a využitie celého priestoru ako prázdnoty doby pre kultúru je symbolické.

Dvojnásobná mamička po narodení každej dcéry vydala album (Home /2015/, Love Is Gold /2020/) a na margo toho hovorí: „Deti sú obrovská inšpirácia, sú to múzy.

Čo sa týka očakávaného tretieho prírastku do rodiny a obligátnej otázky ‚chlapec alebo dievča?‘, Vytisková s úsmevom prezrádza: „Vlastne som si vždy myslela, že budem mať tri dcéry. Rozhodne ‚neskúšame chlapca‘, s Romanom sme skrátka túžili po troch deťoch, ale nevedeli sme, ako nám to ako rodičom pôjde. Po druhej dcére Olivii bolo jasné, že chceme väčšiu rodinu. Veľmi sa tešíme!

To, že držiteľke Ceny Anděl 2015 tehotenstvo pristane a živé hranie si užíva s veľkou energiou si okrem pripravovanej live session budú môcť fanúšikovia overiť už o niekoľko dní skôr, keď spoločne s kapelou (a Albertom Černým v roli hosťa v piesni Gold) zahrá v rámci osláv 17. novembra od 19:00 na Koncertě pro budoucnost. Ten sa uskutoční v pražskom Obecnom dome, prenášať ho bude online Česká televize a bude možné ho sledovať tiež na sociálnych sieťach.

Ak to bude len trochu možné, Vytisková plánuje koncertovať so svojou kapelou i v lete budúceho roka: “Pokiaľ bude situácia priaznivá pre konanie festivalov, pôjdem i s deťmi, mám to vyskúšané, na klubové turné ich nevozím, ale v lete sa dá hranie i s malými deťmi skvele skĺbiť, dievčatá festivaly milujú.

CD speváčky nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*