Klára Vytisková & Albert Černý (Lake Malawi) v novom klipe nechali rozkvitnúť duet “Gold”.

Klára Vytisková & Albert Černý (Lake Malawi) v novom klipe nechali rozkvitnúť duet “Gold”.
17. júna 2020 spinaker

Klára Vytisková & Albert Černý (Lake Malawi) v novom klipe nechali rozkvitnúť duet “Gold”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Po singli a klipe “Just Be You”, ktorým Klára Vytisková v marci uviedla svoj druhý sólový album “Love Is Gold”,  prichádza s letným počasím čas na ďalší singel a klip. Vznikol k podmanivému duetu “Gold”, je plný rôznofarebných kvetov a hlavnú rolu v ňom hrajú Klára a Albert Černý, frontman Lake Malawi.

Spoločný song predstavia tiež v rámci udeľovania Cien Anděl 2019, ktoré sa uskutoční 20. júna. Na záver roka sa spoločne stretnú na jednom pódiu na výnimočnom dvojkoncerte Kláry Vytiskovej a Lake Malawi 25. novembra v pražskom klube ROXY.

„Gold” je duet, v ktorom každý z nás spieva sám sebe milostnú pieseň. Je to nosná skladba albumu o vnútornom dialógu, je o poklade, o láske, ktorá v nás drieme a my ju musíme opatrovať ako kvetinu. Pôvodne som si klip predstavovala v klube, ale keď za mnou prišli režisérka Veronika Jelšíková a kameramanka Veronika Donutková s nápadom na poetický kvetinový klip, úplne som sa nadchla,“ vysvetľuje Klára genézu konceptu klipu, na ktorom pracoval takmer kompletne dievčenský tím a ktorý skvelo podčiarkuje silu piesne.

„S Klárou sa poznáme už viac než desať rokov od doby kapiel Toxique a Charlie Straight. Mám radosť, že ma oslovila na duet a nebála sa na môj popud ľahko pozmeniť text. S producentom Viliamom Bérešom máme rovnaký vkus a bolo skvelé s ním a s Klárou pracovať. Na jednej session potom pridal gitaru i Jeroným Šubrt z Lake Malawi,“ hovorí o Gold Albert Černý a s úsmevom dodáva: „Nakrúcanie klipu som si maximálne užil a prekvapilo ma, že sú na pľaci hlavne dievčatá a sekírujú ma… Vizuálny nápad so želatinou je každopádne skvelý a ešte k tomu som sa zamiloval do Klárinho a Romanovho auta. Vintage Volvo ma baví!“

Čo sa týka použitých kvetín, stojí za zmienku, že Vytisková pri natáčaní využila tie, ktoré využitie nečakalo: „Moja sesternica má veľkú farmu na kvety Loukykvět, kde omylom vypestovali nevhodnú várku tulipánov pre viazanie kytíc a dala mi ich všetky k dispozícii. Bolo ich naozaj veľa! Po natáčaní sme ich rozdávali všetkým susedom!,” vysvetľuje držiteľka ceny Anděl v kategórii Speváčka roka 2015.

Okrem spomínaného klipu sa skladba “Gold” dočkala výnimočného spracovania tiež v rámci príprav prenosu tohtoročného 29. ročníka cien Anděl. Všetky live vystúpenia totiž vznikali vzhľadom na mimoriadnu situáciu v priestoroch, ktorých sa dotkli vládne nariadenia ohľadne koronavírusu a museli byť dlhší čas uzatvorené. Konkrétne Klára a Lake Malawi natáčali live unikátne medley spoločne s raperom Renne Dangom vo vypustenom bazéne plaveckého štadióna a výsledkom je naozaj výborná šou, na ktorú sa fanúšikovia  môžu tešiť už v sobotu 20. júna na ČT1.

Klára Vytisková sa s Lake Malawi tento rok stretne i na jednom pódiu. Stane sa tak 25. novembra v pražskom ROXY, kde Klára s kapelou odohrajú s Lake Malawi špeciálny dvojkoncert. Priaznivci si vychutnajú dva plnohodnotné koncertné sety, ktorých pomyselným vrcholom bude práve aktuálny singel “Gold”.

„Do ROXY ma to ťahá, vraciam sa tam rada a sama som tam zažila veľa skvelých koncertov. Teším sa na spoločnú energiu našich poslucháčov a fanúšikov Lake Malawi, bude to špeciálny večer,“ komentuje Vytisková pripravovanú šou, na ktorú sú od 15. júna vstupenky v predaji cez portál GoOut.

Nový album speváčky si môžete kúpiť na www.spinaker.sk.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*