Keď komik číta svoju humornú knihu, je to sranda! Lukáš Pavlásek vydáva svoju prvú audioknihu.

Keď komik číta svoju humornú knihu, je to sranda! Lukáš Pavlásek vydáva svoju prvú audioknihu.
22. novembra 2019 spinaker

Keď komik číta svoju humornú knihu, je to sranda! Lukáš Pavlásek vydáva svoju prvú audioknihu.

  • Nezaradené
  • Domáce

Do povedomia verejnosti sa Lukáš Pavlásek dostal vďaka obľúbenej stand-up relácii Na Stojáka. Pred siedmimi rokmi začal s úspechom knižne vydávať aj svoje autorské texty. Po knižke určenej deťom, ktorá obsahovala rozverné nonsensové básničky, napísal knižku „Z denníka ajťáka“, ktorá je súborom jednotlivých uzavretých príbehov. Stretla sa s veľkým záujmom, a tak o dva roky na ňu nadviazal druhý diel „Ajťák vracia úder“. Supraphon teraz v spolupráci s Lukášom Pavláskom vydáva „Z denníka ajťáka“ v podobe audioknihy. Lukáš Pavlásek sa interpretačne síce spolupodieľal na vlani vydanej rozprávkovej zvukovej knihe Jána Ondera „Kto zachráni Pižďucha?“, ale samostatnú autorskú audioknihu vydáva teraz prvýkrát. Vyšla už 15. novembra 2019 na CD-MP3 aj vo všetkých digitálnych formátoch.

Poviedky písané denníkovou formou, kde sa každá odohráva v jednom mesiaci, mapujú dva roky v živote jedného mladíka zamestnaného v “ajťárni” vo veľkej nadnárodnej firmy v tíme dvoch ďalších priateľov a spolupracovníkov. Okrem blogu, twittera a profile na facebooku si píše denník, aby presne vedel, čo každý deň v živote robil, a aby bolo čo uložiť do kozmickej lode, ktorá raz poletí s najväčšími pokladmi ľudského poznania hľadať novú planétu k životu.

“Životnou náplňou protagonistu „Z denníka ajťáka“ je drtenie hier, pitie pepsi a sledovanie kontrolky serverov. Doma robí to isté, preto je mu jeho práca koníčkom. Zároveň túži po stretnutí s osudovou ženou, “ uviedla k téme audioknihy jej producentka a režisérka Naďa Dvorská a dodala: “Humor textu aj autorovho prejavu je zábavný a nutne vedie minimálne k poslucháčovmu úsmevu, ak nie k veľkému smiechu.” Lukáš Pavlásek k tomu poznamenal: “Odjakživa mám rád humorné denníky, ako napríklad „Tajný Denník Adriana Molea“ alebo „Mládí v hajzlu – Denník Nicka Twispa“ a vždy som chcel niečo také napísať. Ale namiesto postavy puberťáka som zhodou okolností stvoril postavu mimózneho ajťáka, čo je vlastne taký prerastený puberťák.”

Hoci je kniha o ajťákovi, tak IT svet je len odrazovým mostíkom pre humorné situácie. Špeciálne znalosti prostredia nie sú na počúvanie audioknihy až tak dôležité. Svojráznu atmosféru rozprávania umocňuje aj elektronická hudba skupiny U-Prag. Celkový čas audioknihy Lukáša Pavláska “Z denníka ajťáka“ je 3 hodiny 36 minút a môžete si ju zakúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*