DomáceVianočné

Katarína Knechtová má netradičnú vianočnú novinku „Nákazlivé Vianoce“, ktorou reaguje na korona krízu.

By in Domáce, Vianočné

Katarína Knechtová má netradičnú vianočnú novinku „Nákazlivé Vianoce“, ktorou reaguje na korona krízu.

  • Domáce
  • Vianočné

Speváčka a skladateľka Katka Knechtová má pre fanúšikov netradičnú vianočnú pieseň, ktorou reaguje na súčasnú korona krízu. V novinke „Nákazlivé Vianoce“ sa spojila s hudobníkmi z kapely Labirsky Beťare. Text k skladbe napísal Vlado Krausz, ktorému sa Katka zdôverila, ako prežíva obdobie s chorobou Covid. Pozrite si klip „Nákázlivé Vianoce“, kde sú za slávnostným vianočným stolom všetci v ochranných odevoch. Katka fanúšikom odkazuje, aby pieseň brali s nadhľadom a želá im, aby zostali zdraví a nakazili sa jedine láskou a porozumením.

Výnimočné Vianoce si žiadajú výnimočnú vianočnú pieseň! Song „Nákazlivé Vianoce“ zložila Katarína Knechtová počas mesačnej karantény, ktorú musela absolvovať kvôli korone.

Bolo to úplne spontánne. Napísala som dlhý mail textárovi Vladovi Krauszovi, kde som sa mu vyrozprávala a zdôverila, ako prežívam toto obdobie a svoju chorobu. Zároveň som ho poprosila, že ak by dostal nápad na nejaký text, ktorý by s nadhľadom a pozitívne opísal, čo cítim, že by ma to veľmi potešilo. Prešli dva týždne a text prišiel. Mala som neskutočnú radosť. Chcela som, aby to nebola tradičná pieseň. Chcela som sa vyhnúť, v dobrom zmysle slova, tomu vianočnému klišé. A tak som sa rozhodla, že pieseň bude acapella,“ prezradila Katka Knechtová.

 

Pieseň sa nahrávala v štúdiu u Randyho Gnepu v Prešove. Speváčka a skladateľka si na pomoc pozvala hudobníkov z formácie Labirsky Beťare, ktorú tvoria Roland Guba a bratia Denis a Peter Zjatikovci.

Spoznali sme sa počas nakrúcania programu Zem spieva, kde súťažili. Neskutočne ma zaujali. Nielen hudbou, ale aj ako osobnosti. A hlavne, majú skvelý zmysel pre humor. Ozvala som sa im a nápad sa im hneď zapáčil, takže bolo rozhodnuté. Nahrávanie prebiehalo vo veľmi uvoľnenej a príjemnej atmosfére, veľa sme sa nasmiali. Jeden z členov kapely tiež porazil Covid, takže okrem iných vecí aj toto sme mali spoločné,“ s úsmevom hovorí Katka.

Klip a kameru má na konte režisér Majo Martaus z Imagine Vision, ktorý s Katkou spolupracoval aj na klipe „V modlitbách“.

Klip sme nakrúcali v Plaza Beach Resorte v Prešove. Veľmi pekne ďakujem za ochotu a poskytnutie priestoru, lebo bez nich by môj zámer nevyšiel. Rovnako aj Majovi Martausovi z Imagine Vision za nakrútenie a Mirovi Hruškovi za styling v podobe ochranného oblečenia,“ uzatvára Katarína Knechtová.

Jedna z najúspešnejších slovenských speváčok najradšej trávi Vianoce s rodinou a ani tento rok tomu nebude inak. Ideálnym darčekom pod stromček je nedávno vydaný Katkin album SVETY, ktorý obsahuje 10 skladieb a jeden bonus, vrátane hitov „FEA“, „V modlitbách“ či aktuálny „Takí sme“.

Katkine tituly nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*