Kapela Jelen posiela správu nielen svojim fanúšikom: “Bolo nám dobre a bude nám lepšie”.

Kapela Jelen posiela správu nielen svojim fanúšikom: “Bolo nám dobre a bude nám lepšie”.
2. apríla 2020 spinaker

Kapela Jelen posiela správu nielen svojim fanúšikom: “Bolo nám dobre a bude nám lepšie”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Bolo nám dobre a bude nám lepšie,” sa spieva v refréne k piesni Jehnědy, ktorá hoci v repertoári kapely Jelen znie dlhšiu dobu, je v súčasnej dobe aktuálnejšia, než kedykoľvek predtým. “Od začiatku to bola pesnička, ktorá vystihovala všetko, o čom naša muzika je – o nádeji, sile, odvahe všetko zvládnuť, a aj keď práve všetko nejde podľa plánov, tak hlavne vydržať, pretože zlé časy nikdy netrvajú večne,” zhoduje sa kapela. Oslovila preto svojich fanúšikov, aby spoločne s nimi aj v čase karantény natočili videoklip, ktorý by priniesol aspoň trochu radosti. Pod hashtag #bylonamdobreabudenamlip partia okolo Jindřicha Poliaka zozbierala nespočet nádejeplných záberov seba, svojich rodín, fanúšikov a priateľov, vďaka ktorým mohol videoklip vzniknúť.

Jindra Polák napísal text k piesni Jehnědy už pred rokmi, kedy s kapelou vyšli na zimné sústredenie na Lipno. “Bol to presne ten deň, keď sa zima pomaly ale isto začne preklápať do jari, slnko sa prebudí a začne mať silu a sneh a ľad ešte drží, ale pod ním, v hline a vo vetvách stromov sa začína prebúdzať život. Prišlo to úplne z ničoho nič, vcelku a tak, ako to v tom refréne aj zostalo, “spomína spevák.

Slunce je vzhůru a tajou ledy,⁠ vítr sníh prohání nad jehnědy,⁠ začíná pohyb a končí klid,⁠ bylo nám dobře a bude nám líp,“⁠ znie refrén skladby.

Kapela Jelen, ktorá rovnako ako všetci trávia čas v karanténe, chcela aspon týmto malým skutkom povzbudiť a poďakovať všetkým, ktorí pomáhajú.

Zábery, čo nám prišli, ⁠nám zdvihli náladu a je úžasné vidieť, koľko úsilia tomu všetci venovali a koľko zábavy pri natáčaní zažili. Snáď z tých záberov ucítite rovnakú pozitívnu energiu a dokážeme ju spoločne nasmerovať správnym smerom a poslať ďalej,” veria členovia kapely Jelen.

Tituly skupiny Jeleň kúpiš na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*