Kapela Červený Bicykel v novom klipe prekonáva strach.

Kapela Červený Bicykel v novom klipe prekonáva strach.
15. novembra 2019 spinaker

Kapela Červený Bicykel v novom klipe prekonáva strach.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Štyria hudobníci, ktorí pôsobia v Bratislave, vydali ešte vo februári prvý album s názvom “Nechaj sa zviesť”, na ktorom je 10 piesní. Pokrstil ho Lasky z Pary a od tej doby si rýchlym tempom nachádza svojich poslucháčov.

Niekoľko piesní zaznelo vo viacerých slovenských rádiách a na prvý singel Do pedálov, vznikol aj klip o cykloosvete v Bratislave. Druhá pieseň, ktorú si kapela Červený Bicykel vybrala pre nakrútenie videoklipu sa volá Na lúčke zelenej. “Je to jedna z prvých skladieb kapely, ktorá si zvukovo a aranžérsky prešla dlhou cestou až sme to konečne našli. Veľmi jej pomohli husle v podaní Paliho Mateja, ktorý si zahral na albume ako hosť. Na lúčke zelenej je odkaz na náš krásny folklór, ktorý majú Slováci v sebe hlboko zakorenený. Aj keď je naša tvorba väčšinou iná a to v štýle indie – folk rock, na koncertoch má táto pieseň vždy veľký úspech a aj preto sme sa jej rozhodli dať obrazovú podobu” povedal autor väčšiny piesní Viťo Chrappa. Klip sa nakrúcal v malebnej vinárskej dedine Doľany a v okolitých lesoch Malých Karpát.

Trafili sme krásny deň počas babieho leta so všetkými farbami lesa, ktoré toto obdobie ponúka. Chceli sme do toho vniesť aj kus príbehu a myslím, že sa nám to podarilo,“ uviedol autor scenára a gitarista Michal Konopeus. Kameru a strih mal pod palcom talentovaný Christian Bordáč.

Ak chcete vidieť kapelu Červený Bicykel naživo, tak 20. novembra vystúpi v bratislavskom Bohéma Bare a 6. decembra zahrá vo Flame Music Bare.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*