K tridsiatke skupiny J.A.R. vychádza jej kompletná diskografia.

K tridsiatke skupiny J.A.R. vychádza jej kompletná diskografia.
7. októbra 2019 spinaker

K tridsiatke skupiny J.A.R. vychádza jej kompletná diskografia.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Skupina J.A.R. vydáva box s kompletom doterajšej štúdiovej tvorby, ktorý vyšiel v deň štartu turné Tridsať prípadov majora Romana. CD box doplnia v polovici októbra aj dva LP boxy.

Diskografia J.A.R. vychádza v podobe CD boxe s minimalistickým dizajnom a jednoduchým označením J.A.R. Obsahuje albumu Frtka, mydlo-to !, Mein Kampfunk, Homo Fonkianz, Nervák, Armáda špásu, Dlhohrajúci decká a Eskalácia dobra.

Osem štúdiových albumov v tejto krabici sa dá ľahko brať ako prostý prierez tridsiatimi rokmi jednej kapely, ktorá sa kedysi rozhodla hrať funk a podarilo sa jej za tú dobu napísať a natočiť niekoľko hitov. Bola by to však opovrhnutiahodná krátkozrakosť. V prípade J.A.R. sa tak v ich hudbe, tak v textoch tie najzaujímavejšie veci už od začiatku odohrávali za rohom a ešte ďaleko častejšie za rohmi dvoma. Kapela sa symbolicky zrodila rovnako ako sloboda 17. novembra 1989 a v sebe i svojej tvorbe tak nesie absenciu hraníc a obmedzení zrejme geneticky. Aj keď to môže byť niekomu proti srsti, týmto muzikantom sa nejakým spôsobom darí vytvárať hudbou skutočne nezávislý priestor, v ktorom sa všetko môže a nič nie je trápne“, píše hudobný publicista Honza Vedral.

V polovici októbra vyjde štúdiová tvorba skupiny tiež na LP. Vinylová diskografia je rozdelená do dvoch častí po štyroch albumoch. Prvý box (Frtka, mydlo-to !, Mein Kampfunk a Homo Fonkianz) má čierny dizajn a druhý (Nervák, Armáda špásu, Dlhohrajúci decká a Eskalácia dobra) design biely.

Turné 30 prípadov majora Romana:
4.10. Teplice – KNAK Teplice
5.10. Česká Lípa – Kulturní dům Crystal
16.10. Brno – Fléda Club
17.10. Brno – Fléda Club
18.10. Olomouc – Sklub
19.10. Ostrava – BrickHouse DOV
31.10. Hradec Králové – Denoche Music Hall
1.11. Krnov – Kofola Music Club
2.11. Frýdek-Místek – Stoun
9.11. Jablonec nad Nisou – Eurocentrum Jablonec n.N.
15.11. Karlovy Vary – Lidový dům
16.11. Litvínov – klub Attic
Zahraj to znovu, Samet
17.11. Praha – Lucerna Velký sál

Tituly skupiny J.A.R. si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*