DomácePop/Rock

John Wolfhooker – EP “626”: Výlet naprieč žánrami, časom a experimentom.

By in Pop/Rock, Domáce

John Wolfhooker – EP “626”: Výlet naprieč žánrami, časom a experimentom.

  • Pop/Rock
  • Domáce

John Wolfhooker sú asi najvýraznejšou kapelou na českej rockovej a metalovej scéne. Je to aj vďaka tomu, že sa neboja experimentovať s hranicami rockových žánrov. Na ich novej EP s názvom 626 tak nájdete nostalgickú pop-punkovú poctu kapelám ich detstva 1999, štýlom a dosiaľ najtvrdší singel Inferno, ich prvý tohtoročný singel Singularity a energickú skladbu Feel It, ktorá pôvodne nikdy nemala vyjsť.

Dve zo zmienených skladieb už vyšli začiatkom roka ako single. Konkrétne Singularity ako prvý a potom Inferno ako upozornenie na stále aktuálnu tému drastického zachádzania so zvieratami v potravinárskom priemysle. Jednou z novinek je skladba 1999, ktorá sa vymyká všetkému, na čo ste u „Wolfhookerov“ zvyknutí. Na rozdiel od singla Inferno, ktorý bol experimentom s čo najtvrdším zvukom, je 1999 experimentom veľmi odlišným. „Ide o tribute pop-punkovým kapelám ku koncu deväťdesiatok a tehdajšej hudbe, na ktorej sme vyrástli,“ vysvetľuje kapela. Nadsázka samotného singla je ale kompletným zážitkom až vo chvíli, keď si pustíte videoklip. Výrok kapely „Videoklip dosť výrazne odkazuje na prvé US boybandy.“ dostatočne nevystihuje obsah klipu plného zasnených pohľadov, flaneliek, rolákov s reťazmi a ďalších zasnených pohľadov.

 

Druhou novinkou je Feel It, ktorá vznikla v rovnakej dobe, ako minuloročný úspešný singel Tidal Wave s Benom Cristovaom. Skladba sa odsunula na neurčito a pôvodne nebol plán sa k nej vracať. Vďaka rozmanitosti 626, ale našťastie našla svoje uplatnenie. Hlavná fráza Feel It vznikla vďaka podobnosti so slovom výlet, pretože gitarista Rony v období vzniku dlho a pravidelne presvedčoval zbytok kapely, aby išli spoločne na výlet do Chorvatska. Na výlet sa doposiaľ nešlo a Rony pokračuje vo svojom snažení.

Kapela EP nahrala vo vlastných štúdiách Pidgeon Records (mix Rony Janeček, mastering Filip Vlček). Členovia John Wolfhooker: Martin Čupka, Adrian Janeček, Filip Vlček, Rony Janeček.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*