Jitka Zelenková oslávi životné jubileum albumom najväčších hitov.

Jitka Zelenková oslávi životné jubileum albumom najväčších hitov.
11. mája 2020 spinaker

Jitka Zelenková oslávi životné jubileum albumom najväčších hitov.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Supraphon pripravil pri príležitosti významného životného jubilea speváčky Jitky Zelenkovej nový kompilačný album jej najväčších hitov. Album „Best Of Jitka Zelenková“ obsahuje viac ako 20 piesní, ktoré mapujú jej úspešnú hudobnú dráhu. Vo výbere nechýbajú všetky jej veľké hity vrátane 4 duetov. Narodeninový album vyjde 7 dní pred speváčkinými okrúhlinami na CD i v digitálnej podobe.

Vek sa u dám obvykle neprezrádza, v prípade speváčky Jitky Zelenkovej to ale môžeme urobiť bez obáv, pretože tohtoročnú 70-ku by jej hádal iba málokto. O svojej skvelej forme, životnej energii i stálej chuti do spievania presvedčí fanúšikov novým albumom Best Of Jitka Zelenková a vianočno-narodeninovým kon-certom v pražskej Lucerne, ktorý pripravuje agentúra Ságl Production na 30. novembra 2020.

Veľkú retrospektívu hitov Jitky Zelenkovej si možno vypočuť vďaka výberovému albumu už teraz. Speváčka sama vybrala a zostavila 21 zásadných piesní, ktoré lemovali jej úspešnú umeleckú kariéru. „Vychádzala som z toho, aké pesničky si za tie roky najviac obľúbili poslucháči. Ďalším kritériom bolo, ktoré skladby najviac fungujú na koncertoch, ale hlavne to je prierez všetkými mojimi albumami od roku 1979,“ upresňuje. Poslucháči tak môžu sledovať jeden pozoruhodný hudobný príbeh, ktorý sa ešte zďaleka nekončí. Zamatový hlas Jitky Zelenkovej je od začiatku 70. rokov všeobecne známy predovšetkým vďaka množstvu kvalitných nahrávok vzniknutých z dlhoročnej spolupráce s Orchestrom Ladislava Štaidla, Big Bandom Felixa Slováčka a s ďalšími poprednými orchestrami a muzikantmi.

Repertoár Jitky Zelenkovej je žánrovo pestrý a zahŕňa pop, swing i šansón. Vždy si starostlivo vyberala nové pesničky a zvláštny dôraz kládla na texty. Predovšetkým vďaka svojmu dvornému textárovi Eduardovi Pergnerovi má na svojom konte songy, na texty ktorých si spomenie snáď každý – Bez lásky láska není, Ty mně smíš i lhát, Rád, Máme si co říct, Smůla bude v tom … Všetky veľké hity jej života vrátane duetov s Karlom Gottom, Karlom Černochom, Karlom Zichom a Davidom Krausom sú zaradené na tomto výnimočnom sampleri. „Vždy, keď som pripravovala duet, riadila som sa jedinou vecou, aby k sebe hlasy dobre ladili. K trom skvelým Karlom (Gottovi, Černochovi, Zichovi) pribudol David Kraus, ktorého som si vybrala pred niekoľkými rokmi, keď som ho počula spievať známy štandard Mona Lisa od Nat King Colea. Skvelá príležitosť sa nám naskytla, keď som nahrávala album Intimity. David bol jasná voľba pre krásny duet Pouhý známý,“ dodáva Jitka Zelenková k štyrom duetom, vybraným na narodeninový album.

Album Best Of Jitka Zelenková vychádza v piatok 29. mája 2020 na CD i v digitálnych formátoch.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*