ZahraničieMetal

IRON MAIDEN vydali skvelý album Senjutsu!

By in Zahraničie, Metal

IRON MAIDEN vydali skvelý album Senjutsu!

  • Zahraničie
  • Metal

Skupina IRON MAIDEN vydala novinku Senjutsu. Podľa hudobných kritikov ide o jednu z najvydarenejších dosiek diskografie heavy metalovej legendy.

Sedemnásty album Iron Maiden vychádza šesť rokov po predchádzajúcom The Book Of Souls. Takto dlho priaznivci skupiny na nové nahrávky svojich miláčikov nikdy nečakali. Doska opäť vznikla vo francúzskych štúdiách Guillaume Tell Studio v priestoroch bývalého kina, ktoré má vďaka vysokým stropom jedinečnú akustiku. Jej finalizáciu mal znovu na starosti producent Kevin Shirley, ktorého citlivý prístup skupina dlhodobo oceňuje. Výsledkom je viac ako 80 minút hudby rozprestretej na ploche klasického dvojalbumu.

Inšpiráciu Iron Maiden tentoraz hľadali na východe. Tomu zodpovedá aj vzhľad maskota Eddieho, ktorému dvorný ilustrátor kapely Mark Wilkinson vtlačil podobu samuraja. Hudobne Senjutsu pokračuje v trende, akým sa Iron Maiden vydali na predchádzajúcich nahrávkach. Starostlivo budujú atmosféru a stavajú hlavne na detaile. Ako si všíma hudobný server Pitchfork, skupina netrpí zbytočnou nostalgiou a neplytvá odkazmi na osemdesiate roky, kedy nakrútila svoje najlepšie albumy a až nábožensky uctievané skladby ako Run To The Hills alebo The Trooper. Epickým poňatím a melodikou Senjutsu nadväzuje na zásadný album Brave New World z roku 2000, ktoré reštartovalo kariéru Iron Maiden po návrate speváka Brucea Dickinsona a gitaristu Adriana Smitha.

Ako možno vyčítať z recenzií na Senjutsu, Iron Maiden sú v skvelej forme. Server Metacritic, ktorý kompletizuje hodnotenie najdôležitejších časopisov a internetových platforiem, hlási priemernú známku 82 bodov zo 100 možných. Nadšenie neskrývajú špecializované médiá ako Pitchfork, Classic Rock Magazine, NME alebo Clash Music. Vrelého prijatia však doska dostáva aj od spoločenských magazínov či denníkov. Senjutsu je nepochybne jednou z najväčších hudobných udalostí roka 2021!

Nový album vo viacerých verziách nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*