DomácePop/Rock

IMT Smile vydáva nový album “Život človeka v roku 2022”, nový singel a videoklip.

By in Pop/Rock, Domáce

IMT Smile vydáva nový album “Život človeka v roku 2022”, nový singel a videoklip.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Skupina IMT Smile vydáva svoj nový album. Okrem 2 noviniek „Život človeka“ a „Bolo to tak dávno“ pridáva 3 hity IMT Smile nanovo nahraté v roku 2022 skladby a tiež 6 live nahrávok z koncertov v roku 2022.

Album, je pre skupinu mimoriadne dôležitý, pretože v roku 2022 oslávila nielen svojich 30 rokov od svojho založenia, prevzala si platinovú platňu za album Srdce Rozum Boulevard, odohrala IMT SMILE SUMMER TOUR 2022 pre viac než 40 tisíc ľudí, ale kapelu tiež zasiahlo onkologické ochorenie basgitaristu Peťa Bartoníka, ktorý bol hospitalizovaný v nemocnici len 3 dni pred koncertom vo Východnej.

Novinky, záznamy z live vystúpení a znovu nahraté skladby Kapela, Exotika, Vyvedený z miery len dopĺňajú fakt, že skupina IMT Smile pokračuje v rovnakom tempe ako sme u nich zvyknutí, a neustále hľadá nové cesty a ďalšie výzvy. To potvrdzuje aj úvodná skladba Život človeka, ktorej finálny mix zverila skupina do rúk amerického zvukového inžiniera, a držiteľa 5tich cien Grammy. Chris Lord-Alge sa tak podpísal pod finálnu podobu novej skladby a zároveň nového singla skupiny IMT Smile – Život človeka, text napísal Vlado Krausz a hudbu Ivan Tásler.

„Piesne sme nahrávali v apríli, ešte pred našou Summer Tour .Nahrávali sme v štúdiu Birdland v Považskej Teplej a v našom štúdiu na Kolibe v Bratislave spolu s našim dlhoročným koncertným zvukárom Janom Došekom. Pôvodne s k nám mal v Birdlande pridať aj Chris , to sa nakoniec nepodarilo, no som veľmi rád, že Život človeka zmixoval Chris vo svojom štúdiu v Los Angeles “ hovorí na margo albumu Ivan Tásler.

Album vychádza ako vinyl, CD a digitálne. CD a eAlbum však obsahuje o 2 skladby navyše, a to konkrétne live verziu „ Poď so mnou spoločne s Kalim, a Hej Sokoly ! so skupinou Čendeš. O grafický dizajn albumu sa postaral Peter Ivan.

Skladba „Život človeka“ vychádza nielen ako singel, ale spoločne s Robom Bošeľom pripravili elektrizujúci videoklip plný fantastických momentov z koncertov IMT Smile.

Tituly IMT Smile nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*