DomáceKlasika

Huslista Filip Jančík ohlasuje prekvapenie!

By in Domáce, Klasika

Huslista Filip Jančík ohlasuje prekvapenie!

  • Domáce
  • Klasika

„Hudba sa nás dotýka citovo tam, kde to samotné slová nedokážu.“ Týmito slovami sa vryl do pamäti nielen americký herec Johnny Depp, no súhlasí s nimi i Filip Jančík. Silné emócie, ktoré v ľuďoch zanecháva jeho tvorba, boli dôležitým impulzom pre ďalšie z jeho neočakávaných aktivít.

Ak si odmyslíme umelecké danosti nášho najznámejšieho huslistu, práve spontánnosť či schopnosť neustále udivovať okolie vystihujú čerstvého tridsiatnika azda najviac. Veď ani v čase, keď by si po náročných mesiacoch koncertovania, cestovania a najmä po vypredanom akustickom filmovom turné po celom Slovensku mohol dopriať zaslúžený oddych, avizuje paradoxne viacero noviniek. Filip je ako neriadená strela a každým novým (k)rokom na hudobnej scéne dokazuje, že nápadov aj chuti rozdávať radosť má viac než dosť. V týchto časoch obzvlášť.

Vidieť hrať rodeného Popradčana naživo je bezpochyby zážitok, ktorý v človeku rezonuje dlhší čas. No jeho koncerty bývajú beznádejne vypredané a mnohí priaznivci klasickej hudby sa na ne z kapacitných dôvodov nedostanú. Nielen pre nich má sympatický huslista dobrú správu – letné voľno využije inak, než chytaním bronzu! Prekvapenie ohlasuje už dnes a odteraz aj každý prázdninový štvrtok. Za všetko pritom môže huslistov nezabudnuteľný koncert v bratislavskej Starej Tržnici na jeseň minulého roka.

Okrem romantických zásnub s dlhoročnou partnerkou Luckou Supekovou si ho totiž spája aj s inými silnými momentmi. Ako tvrdí: „Mám krásnu prácu a uvedomím si to vždy, keď vidím slzy dojatia a nadšenie ľudí, ktorí sú v hľadisku. Emócie vtedy lomcujú i mnou, to si nemyslite. Hlavne, keď v prvej rade tlieska operná legenda Peter Dvorský či najsledovanejší YouTuber David Dobrík.“

Úvodný týždeň avizovanej série „darčekov“ zo spomínaného koncertu bude patriť filmovému trháku Gladiátor. „Táto historická snímka je doslova kultová, film získal množstvo Oscarov a nesie so sebou silný príbeh. Ústredná skladba Now We Are Free diváka fascinuje i po rokoch, mňa určite tiež,“ vysvetľuje dôvody, prečo sa rozhodol práve pre ňu. Počas nasledujúcich týždňov si však prídu na svoje aj milovníci iných filmových žánrov. Čaká na nich soundtrack z Harryho Pottera, Posledného mohykána, Hier o tróny a mnoho ďalších filmových titulov v jedinečnom, inštrumentálnom prevedení. Stačí odoberať Filipov kanál na YouTube a môžete byť pri tom.

Mimochodom, to najväčšie prekvapenie Filip pripravuje v závere leta. Zatiaľ sú známe iba jeho indície: rieka, narodeniny, bez peňazí. Máte tušenie, čo by to mohlo byť? Svadba to veru nie je…

Zdroj: TS, Pavol Dráb

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*