DomácePop/Rock

HEX – Prvé dva albumy skupiny vychádzajú na VINYLE.

By in Pop/Rock, Domáce

HEX – Prvé dva albumy skupiny vychádzajú na VINYLE.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Skupina HEX vydala svoj prvý debutový album Ježiš Kristus nosí krátke nohavice v roku 1992. Znamenalo to výrazné oživenie slovenskej hudobnej scény, pretože Hex sa uviedol v osobitom štýle ovplyvnenom britskou indie hudbou 80. rokov, ktorá bola v tom čase médiami i poslucháčmi široko akceptovaná. Skupina Hex je aj po svojej vyše 30-ročnej kariére mimoriadne stabilným zoskupením s jedinečnou schopnosťou nepretržite prinášať veľké rozhlasové hity. Tento album je prvým z hexovskej série vinylovej edície, ktorú pripravilo vydavateľstvo OPUS a vychádza oficiálne 14.12.2021 (LP, CD)

V roku 1992 sme dostali príležitosť nahrať náš prvý album, ktorým sme sa dostali do povedomia ľudí na Slovensku. A to aj vďaka Martinovi Sarvašovi,“ spomína Yxo na začiatky nahrávania ich debutu a dodáva: „Dva roky pred vydaním tohto albumu by nás ani nenapadlo, že sa to podarí tak rýchlo. Hudbou sme žili neustále, ako sa hovorí 24/7, skúšky trvali aj osem hodín, totálne sme prepadli naším nástrojom a nápady nám prichádzali samé od seba. Výsledkom bol album, ktorý bol síce jemne rôznorodý, ale spájala ho drzosť mladých chalanov, pre ktorých neexistoval žiaden problém. Dodnes fanúšikovia hudby radia tento náš počin medzi prelomové albumy, ktore vznikli po nežnej revolúcii.“ Piesne ako Dobrý motýľ, Tam, kde slnko spí alebo V predposledných životoch sú toho dôkazom.

Na albume hrajú a spievajú: Peter „ĎUĎO” Dudák (spev a gitara), Tomáš „YXO” Dohňanský (gitara), Martin „FEFE” Žúži (gitara), Tibor „TYBYKE” Szábados (bicie), Jozef Jurička (klávesové nástroje) a hostia: Janka Vrabková (spev), Majo Valent (basgitara, gitara), Rado Orth (gitara), Boboš Procházka (ústna harmonika), Roman Pekárek (programovanie)

Tituly skupiny nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*