DomácePop/Rock

Helena Vondráčková vydává album “Tvrdohlavá”.

By in Pop/Rock, Domáce

Helena Vondráčková vydává album “Tvrdohlavá”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Speváčka, tanečnica, steperka a herečka Helena Vondráčková vydáva nový štúdiový album. Pod titulom Tvrdohlavá vyšiel 4. septembra.

Album pôvodných piesní produkoval Karel Mařík (oi. Daniel Landa, Dan McCafferty), ktorý je zároveň autorom hudby pri polovici z nich a k jednej napísal spolu s Oldřichom Krejčovsem aj text. Svoje ostatné skladby zveril básnikovi Josefovi Peterkovi.
Myslím si, že moje spojenie s producentom Kájom Mařikom bolo pre nás oboch naozaj príjemné a prínosné. Sme rovnaká krvná skupina a od začiatku sme si padli do noty. Dúfam, že je to poznať aj z nového albumu. Mám z neho dobrý pocit a verím, že aj mojim fanúšikom prinesie príjemný zážitok“, hodnotí vzájomnú spoluprácu Helena Vondráčková. Tiež Karel Mařík si spoluprácu s našou speváckou legendou pochvaľuje: “Som rád, že som sa mohol ako producent a autor na albume podieľať. Helena je veľký profesionál a hneď sme si po všetkých stránkach sadli. Album je ľahko progresívnejšie, než býva u Heleny zvykom. Od prvého tónu je nahrávaný na živé nástroje, čo je vo výsledku veľkým prínosom“.

K ďalším autorom, ktorých speváčka oslovila, patrí Ondřej Soukup, Lešek Wronka, Václav Noid Bárta, Vašo Patejdl, Lucia Šoralová a Jakub Lenz (aka Robin Mood). Medzi ďalšími textármi sa objavujú erudovaní Jan Krůta, Gabriela Osvaldová, Tomáš Belko, Petr Šiška a Miro Jurika. K naspievaniu dvoch duetov prizvala Helena Vondráčková Oľgu Lounovou a opernej speváčku Vandu Šípovú. Ako bonus je na Tvrdohlavá zaradená titulnú pieseň z českej filmovej komédie Ženská pomsta, ktorá sa bude v kinách premietať od 10. septembra. Album sa nahrával v štúdiu mladého talentovaného gitaristu a zvukára Tomáša Kryla.

Tituly speváčky nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*