DomáceDetské

Hanička a Murko prichádzajú s novou celovečernou rozprávkou “Kúzelný kvet”.

By in Detské, Domáce

Hanička a Murko prichádzajú s novou celovečernou rozprávkou “Kúzelný kvet”.

  • Detské
  • Domáce

Obľúbená veselá bábková dvojica Hanička a Murko pripravila pre najmenších divákov výnimočný rozprávkový film Kúzelný kvet. Objaví sa v ňom aj mnoho bábkových zvieratiek, ktorým hlasy prepožičali známi herci.

V piatok 27. novembra sa môžete tešiť na jeden kúzelný príbeh – bežný život malej škôlkarky Haničky sa zrazu zmení. Prihodí sa jej totiž niečo čarovné. Spolu so svojim kocúrikom Murkom nájdu zvláštne semienko a podarí sa im vypestovať kúzelný kvet, vďaka ktorému prežijú jeden rozprávkový deň! A nebude v ňom chýbať ani detektívna zápletka! Deti sa v príbehu môžu tešiť aj na 10 obľúbených pesničiek o zvieratkách, ktoré ich zaručene roztancujú a rozospievajú. Spolu s hlavnými hrdinami, obľúbenými bábkami Haničkou a Murkom, sa deti môžu tešiť na vystúpenie 36 zvieratiek a ich veľkej kamarátky Simi (Simona Bartosová).

V celovečernej rozprávke Kúzelný kvet spoznáte hlasy známych hercov. V úlohe kury, sovy a lienky budete počuť Bibianu Ondrejkovú, ďateľ, kohút a červík je zase Roman Ferienčík, ďalším zvieratkám požičali svoje hlasy Peter Rúfus (káčer, orol, medveď), Michal Hudák (psík, prasiatko, medveď), Danica Jurčová, Števo Martinovič či Lucia Siposova. Murkov hlas patrí azda najznámejšiemu hercovi v roliach detských hrdinov – Petrovi Krajčovičovi (hlas trojice káčerov Hui, Dui a Lui zo seriálu Káčerovo či mačičiek Pa a Pi) a Haničkin hlas patrí zase Zuzane Kaprálikovej. Bábky Haničku a Murka, ako aj všetky vystupujúce zvieratká (tiež bábky), vedú profesionálni bábkoherci.

Celým DVD sa preplieta téma zvieratiek, ktoré hlavní hrdinovia stretávajú na svojom putovaní. Keďže v našej dvojici Hanička a Murko máme kocúra (Murka), máme niekoľko pôvodných pesničiek o mačkách. Vybrali sme k nim ľudové pesničky, v ktorých vystupujú zvieratá a ktoré sa hodili do príbehu, ktorý písala Lucia”, informuje Martin Zimanyi, skladateľ a aranžér pesničiek Haničky a Murka. “Pri počúvaní ľudoviek si človek uvedomí, že to, že pretrvali desiatky rokov, nie je náhoda, že majú v sebe naozaj niečo mimoriadne. Rozhodli sme sa trochu s nimi experimentovať a priniesť ich v aktuálnej tanečnej úprave. S výsledkom sme spokojní a máme aj mimoriadne pozitívne ohlasy od všetkých, čo s nami spolupracovali alebo časť filmu videli”, dodáva.

Zaujímavé je aj množstvo hlasov, ktoré budeme v rozprávke v pesničkách počuť. “Haničku od začiatku spieva Simona Bartosová. Keď sme začínali, bola na základnej škole, teraz je stredoškoláčka”, informuje scenáristka a režisérka filmu Lucia Zimanyiová. “Murko bežne nerozpráva, je to kocúr. Ale keďže tento príbeh má čarovný nádych (preto ten názov Kúzelný kvet), bude v ňom Murko veselo rozprávať hlasom známeho dabingového herca Petra Krajčoviča. A Peťo bude v niekoľkých pesničkách aj spievať”, dodáva.

A nebude to jediný spievajúci herec v rozprávke. “Nie všetky zvieratká v rozprávke aj spievajú, ale tie, ktoré dabuje Bibiana Ondrejková, Lucia Siposová, Danica Jurčová, či Roman Ferienčík, tie budeme počuť aj spievať”, smeje sa Lucia. “Dabing aj spev všetých veľmi bavil, mnohí dabovali bábky po prvý raz v živote a veľmi si to užili. Veríme, že to je na výsledku počuť”, dodáva.

Nenechajte si ujsť online kinopremiéru novej rozprávky Haničky a Murka – KÚZELNÝ KVET! Tento pútavý 80-minútový film si môžete pozrieť premiérovo 27. novembra 2020 o 10:00 hod. na www.joj.sk. Film bude dostupný v archíve do nedele 29. novembra do polnoci na opakované pozretie.
Cena rodinného lístka je 4 EUR. Vstupenky nájdete v sieti Inviton.eu a Predpredaj.sk.

Viac informácii nájdete na facebookovej stránke Hanička a Murko a na stránkach www.hanickaamurko.sk a www.joj.sk.

Tituly Haničky a Murka kúpite na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*