DomáceVianočné

Hanička a Murko – Obľúbené bábky prinášajú deťom čarovnú vianočnú pesničku.

By in Domáce, Vianočné

Hanička a Murko – Obľúbené bábky prinášajú deťom čarovnú vianočnú pesničku.

  • Domáce
  • Vianočné

Najobľúbenejšia bábková dvojica – malá škôlkarka Hanička a jej kocúrik Murko, prinášajú rodinám s malými deťmi veselú vianočnú pesničku.

Vianočné sviatky oslávime už o pár dní a medzi vianočnými pesničkami sa objavila jedna, ktorá sa svojou atmosférou trochu odlišuje od tohtoročných noviniek. Jej hudba totiž nie je melancholická, ako pri väčšine vianočných pesničiek. Nesie sa v tanečných rytmoch a prináša tak so sebou trochu vianočného optimizmu.

Nie všetky vianočné pesničky musia byť clivé a v pomalom tempe. Práve naopak. Veľké vianočné hity sú častokrát mimoriadne dynamické a tanečné, napr. All I want from Christmas od Mariah Carey alebo Jingle Bells. Tento vianočný feeling som sa snažil do pesničky dostať aj ja”, informuje Martin Zimanyi, autor vianočnej skladby a skladateľ a aranžér všetkých pesničiek Haničky a Murka. “Nechýbajú v nej všetky vianočné zvuky, ktoré k tomuto sviatočnému obdobiu patria – predovšetkým zvonkohra a rolničky”, dodáva.

Ani text nie je tradične vianočný. “Nenájdete tu rýmy ‘Vianoce-ligoce’”, smeje sa autorka textu Lucia Zimanyiová. “Do textu sme dostali príbeh o malom kocúrikovi, ktorého Hanička s Murkom nájdu a s ktorým prežijú krásny Štedrý večer. A, samozrejme, nechajú si ho, pretože vedia, že mať zvieratko je záväzok ‘navždy’. Veď predsa aj Murko je kocúrik a je to Haničkin verný kamarát”, dodáva s úsmevom.

Pesničku naspievala – rovnako ako pesničky na troch vydaných CD z dielne Haničky a Murka – Simona Bartosová, ktorá v súčasnosti študuje na gymnáziu. V refrénoch sa k nej pridávajú eše dva hlasy – spev 7-ročnej Hanky Zimanyiovej a spev 13-ročného Samuela Kennedyho, ktorého diváci poznajú z obľúbeného seriálu Prázdniny.

So Samkom som nahrával titulnú pesničku seriálu Prázdniny a tiež pieseň do divadelného predstavenia ‘Návrat drakov’ a jeho spev sa mi veľmi páči”, informuje Martin Zimanyi. “K detskému dievčenskému spevu našej dcérky Hanky som ešte hľadal chlapčenský hlas a Samkov bol ideálny”, dodáva.

Animovaný videoklip k pesničke je veľmi prepracovaný a podčiarkuje príbeh, ktorý pesnička rozpráva.

V našej tvorbe bežne kombinujeme animované prostredia, bábkových hrdinov a živých hostí”, informuje Lucia Zimanyiová. “Teraz sme po prvý krát použili 3D objekty účinkujúcich postáv. Ide konkrétne o hlavnú postavu malého kocúrika a tiež tancujúcich snehuliakov, tučniakov a sobov. Myslíme si, že to klipu dodalo výraznú rozprávkovosť”, dodáva Lucia. “Veríme tiež, že tancujúce postavičky roztancujú aj malých či väčších divákov”.

Tituly Hanička a Murko nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*