ZahraničiePop/Rock

GRIFF je prvou víťazkou tohtoročných Brit Awards.

By in Pop/Rock, Zahraničie

GRIFF je prvou víťazkou tohtoročných Brit Awards.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Speváčka GRIFF je prvou víťazkou cien Brit Awards 2021. Len dvadsaťročná dievčina získala Brits Rising Star Award, čo je niekdajšia cena kritikov. Pred ňou sa z tohto ocenenia radovali napríklad Adele, Ellie Goulding alebo Sam Smith. Gratulujeme!

Ešte teraz počujem, ako kričím radosťou do telefónu, keď mi víťazstvo oznamovali. Točí sa mi z toho hlava,” nadšene priznáva speváčka. Je to malý zázrak, že sa mi podarilo preraziť počas pandémie.

Sarah Faith Griffiths aka Griff je najnovším objavom ostrovnej hudobnej scény. Na prelome roku sa dostala do najužšieho výberu v sledovanej ankete BBC Sound Of 2021, ktorá si kladie za cieľ nájsť budúce hviezdy a teraz narastajúcu popularitu a hudobný talent potvrdila víťazstvom v cenenej kategórii britských výročných cien. Slávnostný ceremoniál Brit Awards tento rok prebehne až v máji, keď sa predpokladajú miernejšie epidemická opatrenia, cena kritikov však bola tradične vyhlásená s predstihom.

Speváčka, ktorej poznávacím znamením je dlhý čierny vrkoč, má po rodičoch jamajsko-čínske korene. Okrem hudby sa venuje tiež módnemu návrhárstvu. Väčšinu kostýmov, ktoré si oblieka v klipoch a pri fotení, si robila sama. Vlani si spoločnosť Disney vybrala jej pieseň Love Is A Compass pre tradičnú vianočnú kampaň. Ako skladateľka bola Griff nominovaná na Ivor Novello Awards udeľovanú najlepším autorom a spolupracovala s populárnou dvojicou Honne na skladbe 1,000,000 x Better. Tento rok jej hudobná kariéra výrazne akceleruje, jej aktuálny singel Black Hole už registrujú aj poslucháči u nás. Medzi najhranejšími skladbami v rádiách je Black Hole na prahu najlepšej štyridsiatky.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*