Gregory Porter vydáva intímny album „All Rise“!

Gregory Porter vydáva intímny album „All Rise“!
21. januára 2020 spinaker

Gregory Porter vydáva intímny album „All Rise“!

  • Zahraničie
  • Jazz/Blues

Jeden z najúspešnejších džezových umelcov svojej generácie, spievajúca senzácia a výherca Grammy Gregory Porter vydáva album „All Rise“, ktoré vyjde 17. apríla. Vlajkovým singlom albumu je aktuálne skladba „Revival“. Tá okrem iného vzdáva česť Freddiemu Grayovi, ktorý sa stal obeťou policajného násilia na Afroameričania. Produkcie albumu sa ujal Troy Miller, ktorý spolupracoval napríklad s Calvinom Harrisom, Rag’n’Bone Manem alebo s Amy Winehouse.

„All Rise“ kopíruje úspech albumu „Nat King Cole & Me“, ktorý skladá poklonu veľkej Gregoryho inšpirácii – jazzovému muzikantovi a spevákovi Nat King Coleovi a v britských tabuľkách sa umiestnila na treťom mieste. Na najnovšom albume sa však Porter vracia k svojmu klasickému štýlu tvorby piesní, ktoré sú mixom jazzu, soulu, blues a gospelu, avšak stáva sa emotívnejším, empatickejším a oveľa viac intímnym.

Gregory Porter publikum očaril predovšetkým hrejivým soulovým hlasom. “Keď som bol dieťa, môj vlastný hlas ma upokojoval. Myslím si, že ma ľudia radi počúvajú preto, že na nich má môj hlas rovnaký účinok. Svojimi skladbami sa snažím sám seba uzdravovať, “ vysvetľuje Gregory, ktorý za albumy „Liquid Spirit“ a „Take Me to The Alley“ získal Grammy, titul jedného z najväčších a najvýraznejších mien jazzovej scény a začal patriť medzi najvyhľadávanejších spevákov. Porter pravidelne vypredáva koncerty a je pozývaný do prestížnych televíznych show, ako je napríklad The Graham Norton Show alebo BBC Music Awards. Stal sa adoptovaným pokladom Británie, niekoľkokrát spieval pre samotnú kráľovnú a vystupoval na najväčších hudobných festivaloch, ako je Glastonbury a vďaka svojej schopnosti prekračovať a spájať žánre stvoril jeden z najpopulárnejších tanečných songov Ibizy „Liquid Spirit – Claptone Remix“.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*