Nezaradené

Gregory Porter vydáva album “All Rise”, na ktorom spolupracoval s českým držiteľom Grammy Ondrejom Pivcom.

By in Nezaradené

Gregory Porter vydáva album “All Rise”, na ktorom spolupracoval s českým držiteľom Grammy Ondrejom Pivcom.

  • Nezaradené

Jeden z najúspešnejších džezových umelcov svojej generácie, spievajúca senzácia a držiteľ Grammy – Gregory Porter vydáva dlho očakávaný album All Rise. Vlajkovým singlom dosky je skladba Revival, ktorá okrem iného vzdáva česť Freddiemu Grayovi, ktorý sa stal obeťou policajného násilia na Afroameričanoch. Produkcie albumu sa ujal Troy Miller, ktorý spolupracoval napríklad s Calvinom Harrisom, Rag’n’Bone Manom alebo Amy Winehouse. Na doske sa opäť podieľal aj český držiteľ ceny Grammy, Ondřej Pivec.

All Rise nasleduje úspešnú platňu Take me to the Alley, za ktorú získal Porter a celá jeho kapela Grammy v kategórii najlepšieho vokálneho jazzového albumu. Fantastické predovšetkým pre českých fanúšikov je, že sa na oboch albumoch významne podieľal český hudobník, skladateľ, producent a držiteľ Grammy Ondřej Pivec. Spolupráca Pivca s Porterom trvá od roku 2013, kedy spolu hrali prvýkrát v Prahe na festivale Struny Podzimu. Pivec je stálym členom Porter kapely už niekoľko rokov a je už takmer nemysliteľné si predstaviť Porterov koncert bez Hammondových organov, čo je doména Pivcovho hrania.

„Práce na nové desce pro Gregoryho byla naprosto úžasná. Natáčeli jsme v Paříži, protože tam prý zažívá Gregory největší inspiraci. Hammondky ale nejsou zase tak dostupný nástroj a ty první, které jsme měli ve studiu bohužel nebyly zcela stoprocentní. Doprava druhého kusu zabrala část nahrávacího dne – ale i tak bylo natáčení moc fajn. Desku produkoval vynikající Troy Miller, což je bývalý bubeník Amy Winehouse a také super týpek. Z alba mám opravdu velkou radost. Varhany tam mají více prostoru než na albu předchozím. V jedné písni dokonce zpívám i vokály, od čehož jsem už dávno upustil a zpívat jsem nechtěl – ale nakonec jsem byl kapelou ukecán,” spomína na natáčanie albumu Ondřej Pivec.

Gregory Porter publikum okúzľuje predovšetkým svojím hrejivým, medovým a soulovým hlasom. “Keď som bol dieťa, môj vlastný hlas ma upokojoval. Myslím si, že ma ľudia radi počúvajú preto, že na nich má môj hlas rovnaký účinok. Svojimi skladbami sa snažím sám seba uzdravovať“, vysvetľuje Gregory, ktorý za album Liquid Spirit a Take Me to The Alley získal Grammy, titul jedného z najväčších a najvýraznejších mien jazzovej scény a začal patriť medzi najvyhľadávanejších spevákov. Porter pravidelne vypredáva koncerty a je pozývaný do prestížnych televíznych show, ako je napríklad The Graham Norton Show alebo BBC Music Awards. Stal sa adoptovaným pokladom Británie, niekoľkokrát spieval pre samotnú kráľovnú a vystupoval na najväčších hudobných festivaloch, ako je Glastonbury a vďaka svojej schopnosti prekračovať a spájať žánre stvoril jeden z najpopulárnejších tanečných songov Ibizy Liquid Spirit – Claptone Remix.

Tituly Gregory Portera nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*