DomácePop/Rock

God and Eve sa vracajú na scénu s monumentálnym singlom “Cirkus”.

By in Pop/Rock, Domáce

God and Eve sa vracajú na scénu s monumentálnym singlom “Cirkus”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Slovenská kapela God and Eve má po dvoch rokoch nový singel. Spieva v ňom o tigroch a k obľúbenej kombinácii klavíra s vrstvenými vokálmi pridala hlučné gitary aj husle. Skladba Cirkus je prvým singlom z pripravovaného štúdiového albumu, ktorý vychádza 29. marca.

Ústrednými postavami God and Eve sú talentovaní skladatelia Eva Sajanová a Richard Grimm. Mladí hudobníci vo svojej tvorbe radi stierajú žánrové hranice. V ich pesničkách môžete počuť pop, džezové vplyvy, psychedelické plochy aj tvrdé gitary. Sľubnú hudobnú dráhu odštartovali pred tromi rokmi a odvtedy si zahrali na festivaloch Pohoda, Sharpe, MENT Ljubljana či na koncertoch v réžii uznávaných českých dramaturgov Heartnoize Promotion a Mladí ladí jazz.

Nová skladba Cirkus vznikla v rámci procesu tvorby albumu ako posledná. Speváčka Eva Sajanová sa pri nej na nejakú dobu (alebo možno aj na dobro) lúči s angličtinou, aj keď na albume ešte stále sú prítomné aj anglické texty.

“Teraz mám také obdobie, že chcem písať iba v slovenčine. Celé sa to otočilo a spievať v angličtine sa mi teraz zdá tak trochu smiešne. Akoby som to nebola ja a len sa hrala na svoje obľúbené kapely. V slovenčine sa so slovami oveľa viac hrám, myslím, že si už pomaly nachádzam svoj vlastný jazyk, rada sa vyjadrujem detsky, jednoducho a bizarne, ale pritom je to veľká temnota,” hovorí Eva Sajanová.

Cirkus je od dnes dostupný na všetkých streamovacích platformách a bude súčasťou nového albumu Taký pekný, veľký, ktorý vyjde na značke Slnko Records na Veľký piatok 29. marca.

TS, zdroj Slnko records

Tituly “God and Eve” nájdete na spinaker.sk

 

 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*