DomáceĽudové

Gizka Oňová využila korona krízu tvorivo, vydala svoj prvý album „Idem, spievam“!

By in Ľudové, Domáce

Gizka Oňová využila korona krízu tvorivo, vydala svoj prvý album „Idem, spievam“!

  • Ľudové
  • Domáce

Obľúbená speváčka, herečka, spisovateľka a najpopulárnejšia televízna svokra Gizka Oňová využila korona krízu naplno. Zavrela sa spolu s manželom a manažérom Jurajom do štúdia a nahrala svoj prvý album! Na novom CD „Idem, spievam“ nájdu fanúšikovia pestrú zmes 22 piesní, ktoré temperamentná Gizka spieva nielen po slovensky, ale aj po maďarsky a po nemecky.

Gizka Oňová spievala počas kariéry pop, džez, dychovku, evergríny aj kabaretné kuplety. Účinkovala vo viacerých muzikáloch, úspech mala v predstaveniach Mníšky a Mníšky milionárky. Vystupovala v mnohých hudobných programoch, medzi nimi Smiem prosiť či Repete. Známa je z televíznych obrazoviek ako svokra či kuchárka. Teraz sa fanúšikovia konečne dočkali jej prvého CD, ktoré nazvala jednoducho „Idem, spievam“.

 

Keď som minulý rok dostala ponuku od vydavateľstva na album, uvedomila som si, že síce mám za sebou veľké množstvo koncertov, ale nahraté mám iba hudobné podklady. Snažím sa totiž vždy spievať naživo. Tak som sa musela postaviť za mikrofón a nahrať všetky tie piesne, ktoré už smrdia naftalínom, pretože už majú nejaký ten rok za sebou,” konštatuje s úsmevom Gizka Oňová.

Obľúbená Gizka dúfa, že nový album bude aspoň dočasnou útechou predtým, ako sa so svojim publikom znova stretne na koncertoch. 22 piesní vyberala samotná speváčka.

Snažila som sa z toho obrovského repertoáru vybrať pesničky tak, ako keby som mala živý koncert. Aby to bolo pestré a nie všetko v jednom rytme, aby to ladilo harmonicky aj textovo. Na CD nájdu fanúšikovia slovenskú tvorbu od slovenských autorov aj ľudovky. A keďže môj pôvod je slovenský, maďarský aj nemecký, na okorenenie som na album pridala aj jednu maďarskú zmes ľudoviek a jednu pesničku otextovanú po nemecky,“ prezradila Gizka Oňová.

CD Gizky Oňovej aj s jej podpisom nájdete na www.spinaker.sk
Jeden z Gizkyných videoreceptov nájdete TU.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*