Gitana zdoláva ďalšie hudobné výzvy. Na novom singli “Odhalená” spolupracovala so svetovou špičkou!

Gitana zdoláva ďalšie hudobné výzvy. Na novom singli “Odhalená” spolupracovala so svetovou špičkou!
17. júla 2020 spinaker

Gitana zdoláva ďalšie hudobné výzvy. Na novom singli “Odhalená” spolupracovala so svetovou špičkou!

  • Pop/Rock
  • Domáce

Či už je reč o hudobníkoch, spisovateľoch alebo hercoch, umelci majú vo všeobecnosti jednu nespornú výhodu. Všetky emócie dokážu pretaviť do svojej tvorby a fanúšikom tak poskytnúť možnosť nahliadnuť im rovno do duše. Presne tak, ako to aktuálne robí speváčka GITANA.

Adriána Dráfiová, vystupujúca pod umeleckým menom Gitana, má v krvi silné, hudobné gény a ľudia ju prezývajú tiež slovenská Beyoncé. V speváčke pulzuje nepopierateľný rómsky talent, ktorý v spolupráci s nemenej talentovanými umelcami vyústil do ďalšieho chytľavého hitu. Hoci rómčina nie je materinským jazykom speváčky, Gitana je ním nadšená. Jej tvorba práve takto zviditeľňuje jeden z najstarších jazykov v novodobej histórií rómskej národnosti, roztrúsenej po celej zemi.

Keď spoja sily hudobné esá
Ondra Gizman, Eugen Botoš a David Darlington. To sú mená, ktoré hudobní kritici radia k elite Funky – Soul – R&B – Jazz, a zároveň trojica umelcov podpísaná pod Gitaninou novinkou Odhalená. O tom, ako k zaujímavej spolupráci prišlo, rozpráva už samotná interpretka: „Pesničku zložil Ondra Gizman, úžasný saxafonista z ČR a poslal mi ju s otázkou, či by ma oslovila. Za hodinu som mala zloženú sólo linku. Spev a text mi liezol z pera sám. (smiech) Zamilovala som sa hneď – áno do muziky, no ešte to nebolo ono. Ako sa vraví, pripadalo mi to príliš kostrbaté a potrebovalo to tú správnu šťavu.
V tom istom čase sa jej dostal do rúk album Eugena Botoša Finally – Final Definition, mimochodom ten istý album, ktorý bol v USA zaradený do nominácie amerického rebríčka Billboard ako jediný z Európy. „Vedela som, že ho potrebujem počúvať, tým aj uzdraviť svoje uši a potvrdiť si, že hudba má byť pestrá harmonická i široká,“ pokračuje v rozprávaní o pozadí novej skladby temperamentná Gitana.
Nasledovalo osobné stretnutie, kde pracovná verzia pripravovanej novinky zaujala aj Eugena Botoša. Ako tvrdí, Adrianu Dráfiovú registruje dlhší čas a vždy na nej obdivoval nielen svojský štýl a jedinečnosť, ale tiež vysokú dávku profesionality.

Nejde o prvú spoluprácu
Stretli sa totiž už v januári tohto roka a podarilo sa im nahrať úspešné CD Gitana s detskými talentami. Obaja na stretnutie spomínajú ako na okamžitú hudobnú symbiózu. „Práca s Adrianou bola už vtedy výborná a tak som jej navrhol, že by sme mohli skúsiť urobiť spolu dva – tri single. Na mix a mastering som oslovil môjho zvukára z New Yorku, ktorý si vypočul jej demo a bol veľmi príjemne prekvapený z Adrianinho spevu i celkového zvuku skladby. Verím, že tak vzniká naša nová spolupráca na stále ďalších a ďalších projektoch,“ netají ambíciu pokračovať v spoločnej tvorbe uznávaný hudobník.
Gitana ho už len s úsmevom doplní: „David Darlington, držiteľ niekoľkých Grammy Awards, dal celej pesničke život. Môžem povedať, že ju milujem rovnako, ako celý tento štýl. Dokonale ma vystihuje. To som celá ja, takto vidím lásku a presne takú ju aj mám.“ 

Letná latino párty priamo na streche
Gitana sa navyše prejavila ako flexibilná umelkyňa, ktorá nemá problém prispôsobiť sa ani spontánnym nápadom a pri podávaní profesionálneho speváckeho výkonu jej nebránia ani horúčavy atakujúce tridsaťstupňové hodnoty. Dôkazom je aj tak povediac expresné natáčanie videoklipu k novinke Odhalená, na ktoré štáb a účinkujúci zrejme nezabudnú. Jeho menovateľmi boli totiž tropické počasie, obľúbená lokalita nábrežia Dunaja, štýlová reštaurácia Brasserie La Marine a veľká, záverečná latino párty v reštaurácii Aušpic.

Tá je mimochodom preslávená svojím unikátnym výhľadom na najväčšie dominanty nášho hlavného mesta a zárukou nevšedného, vizuálneho zážitku. „Aj touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým účastníkom za skvelú spoluprácu. Všetci, ktorí sa natáčania zúčastnili, mi určite dajú za pravdu, že išlo o náročný deň, a to nielen kvôli extrémnym teplotám. Moja vďaka patrí ochotnému personálu už zmienených reštaurácií, ktorý nám poskytol podmienky na natáčanie, ale aj tanečniciam, kapele, hosťom i celému tímu, vrátane aguntúry Stella Production, ktorá rovnako významnou mierou prispela k celému priebehu natáčacieho dňa,“ dodáva na záver Gitana a už teraz sa teší, ako svojimi chytľavými rytmami roztancuje aj vás.

CD speváčky nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*