DomácePop/Rock

Francúz Mathieu Matissyah – romantický básnik predstavuje dynamickú novinku “GHOST”!

By in Pop/Rock, Domáce

Francúz Mathieu Matissyah – romantický básnik predstavuje dynamickú novinku “GHOST”!

  • Pop/Rock
  • Domáce

Talentovaný Francúz Mathieu Matissyah prichádza s ďalšou novinkou! V rámci svojho francúzsko-anglického hudobného projektu predstavuje dynamickú skladbu GHOST o túžbe posunúť sa vpred, vyjsť z tmy a získať väčšiu slobodu. Rovnako ako pri predchádzajúcom singli je Mathieu autorom, skladateľom aj producentom piesne. Vypočujte si originálnu skladbu od post-apokalyptického básnika Mathieu Matissyaha.

Sympatický Francúz Mathieu Matissyah odišiel z rodnej krajiny s cieľom cestovať. Slovensko za mu zapáčilo natoľko, že sa tu rozhodol usadiť. Mathieu teraz predstavuje novú energickú skladbu GHOST, ku ktorej si napísal text aj hudbu.

Pieseň nesie názov GHOST, pretože hovorí o momente, keď máme pocit, že už neexistujeme. Pocit osamelosti, bez orientačných bodov, pocit straty seba samého, až do bodu, keď už necítime nič, čo by prichádzalo od toho druhého. Refrén evokuje práve toto vedomie, túžbu posunúť sa vpred, vyjsť z tmy, ísť smerom k svetlu, dostať sa z tejto bolesti a získať väčšiu slobodu,“ prezradil Mathieu Matissyah.

Pieseň nahral Mathieu v domácom štúdiu a následne upravil v štúdiu RITA v Bratislave. Aranžmán, mix a master má na konte Ľubomír Mazák pod drobnohľadom Pavla Smolku. Klip k novinke sa nakrúcal v okolí Bratislavy.

Klip som produkoval, napísal a zrežíroval ja. Ako kameraman mi pomáhal Ivan J. Baron, s ktorým som spolupracoval už na videách Charlie, La Liberté des Valseuses a In My Veins. K tejto spolupráci sa pridala aj Maÿlis Mosny, ktorá celú postprodukciu robila v Paríži,“ vysvetľuje vznik klipu Mathieu.

Hlavným aktérom videoklipu je sám Mathieu. Klip dokonale dopĺňa dynamickú pieseň.

Klip ponúka odlišný príbeh, no zároveň príbeh dopĺňajúci pieseň. Príbeh človeka, ktorý možno pochádza z inej doby a trávi čas chodením, blúdením, hľadaním niečoho alebo niekoho na týchto zničených, prázdnych, rozľahlých miestach. Ako taký post-apokalyptický básnik. Košeľa so žabó pripomína romantickú éru spisovateľov a básnikov ako Shakespeare či Molière. Tento štýl sa mieša s niečím náboženskejším, ale aj modernejším. Tri symboly, tri štýly, ktoré ma dobre vystihujú,“ vyznal sa Mathieu.

Aktuálne pracuje Mathieu Matissyah na treťom singli, ktorým chce ukázať rozsah pripravovaného projektu. Potom vydá EP a vyrazí na koncerty.

V tejto chvíli nemám naplánované žiadne koncerty. Ale rád by som nejaké zahral, aby som spoznal Slovákov a Francúzov zo Slovenska. Iste to chvíľu potrvá, ale ako hovoríme vo francúzštine – vtáčik si postupne vytvára hniezdo,“ uzatvára s úsmevom Mathieu Matissyah.

Mathieu Matissyah vyrastal na predmestí Nantes vo Francúzsku a už v detstve ho priťahovalo umenie a tanec. Vo 18-tich rokoch odišiel z Francúzska na Martinik. Tu spoznal Nano Nelzyho, ktorý ho vo svojom štúdiu zaúčal do mixov a aranžmánov a nahrali spolu prvé demá. V roku 2002 sa Mathieu osamostatnil a začal pracovať sám, prišli prvé koncerty, najskôr sólo, neskôr v duete a nakoniec v skupine. V júli 2014 mu vyšlo EP „Partons vivre“ s piatimi skladbami v štýle keltského pop-folku. V roku 2016 prijal Mathieu a jeho hudobníci pozvanie od Francúzskeho veľvyslanectva zahrať na Slovensku počas Francúzskeho dňa, a tak na pár dní objavovali naše hlavné mesto Bratislavu. Po návrate do Francúzska a po ukončení letného turné odišiel z rodnej krajiny s cieľom cestovať a následne sa rozhodol usadiť na Slovensku. V apríli 2020 vydal album „La Vague“ s pop-folk-keltskými konotáciami. Singel „La Liberté des Valseuses“ ohlasuje prechod na nový album s farbami a zvukmi pop-electro. Mathieu Matissyah spieva o láske – k ženám, k ľuďom, k životu a jeho obdobiam.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*