Eminem prekvapuje albumom „Music to Be Murdered By“!

Eminem prekvapuje albumom „Music to Be Murdered By“!
20. januára 2020 spinaker

Eminem prekvapuje albumom „Music to Be Murdered By“!

  • Hip-hop/Rap
  • Zahraničie

Legendárny americký rapper Eminem vydáva v poradí jedenásty štúdiový album „Music to Be Murdered By“, ktoré rovnako ako predchádzajúci album „Kamikaze“ vychádza bez predchádzajúceho oznámenia a pod značkou Eminemovho “reinkarnovaného” alter ega Slima Shadyho.

Na albume, ktorý produkoval okrem iného Dr. Dre, sa nachádza 20 trackov, na ktorých hosťuje napríklad Skylar Grey, Ed Sheeran, Young M.A. alebo nedávno zosnulý Juice WRLD. Dve z troch verzií coverov albumu sú parafrázou na rovnomenný album Jeffa Alexandera z roku 1958, na ktorého prebale sa objavuje kráľ hororov Alfred Hitchcock, a ten bol tiež veľkou inšpiráciou pre Eminemov aktuálny album.

Ako už pre Eminema býva zvykom, ani „Music to Be Murdered By“ sa nevyhlo kontroverziám. Rozporuplné reakcie ako od fanúšikov tak od kritikov si vyslúžili najmä skladby „Darkness“ a „Unaccommodating“. Prvý zo spomínaných odkazuje na streľbu v Las Vegas v roku 2017 a Eminem v nej hovorí ústami strelca. V prípade druhej zasa verejnosť pobúril odkaz na streľbu, ktorá sa odohrala na koncerte Ariany Grande v Manchestri.

Eminem je americký rapper, hudobný producent, herec a zakladateľ hudobnej spoločnosti Shady Records. Jeho hudobná kariéra mu vyniesla pätnásť Grammy a v roku 2002 aj cenu Akadémie za najlepšiu pieseň – „Lose Yourself“ zo svetoznámej snímky „8 Mile“. Z jeho dvoch najúspešnejších albumov „The Marshall Matters LP“ a „The Eminem Show“ sa predalo okolo 40 miliónov kusov a obidva získali diamantové ocenenia. Jeho najväčšími hitmi sú spomínané „Lose Yourself“, „Not Afraid“, „Love The Way You Lie (feat. Rihanna)“ a „The Monster (opäť feat. Rihanna)“, ktoré všetky dosiahli prvé miesta v rebríčku Billboard Hot 100. V roku 2009 bol vyhlásený najlepším umelcom dekády a dostal ocenenie Global Icon. Čo sa týka predaja albumov je Eminem najúspešnejším raperom.

Tituly Eminema si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*