DomácePop/Rock

ELÁN: vychádzajú štyri dlho nedostupné albumy skupiny.

By in Pop/Rock, Domáce

ELÁN: vychádzajú štyri dlho nedostupné albumy skupiny.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Albumy skupiny ELÁN Hodina angličtiny, Hodina pravdy, Elán 3000 a Tretie oko sa po dlhých rokoch dočkali nového vydania. Vôbec prvýkrát vychádzajú tiež  na LP.

Albumy Hodina angličtiny, Hodina pravdy, Elán 3000, Tretie oko sú vzácne tituly z diskografie skupiny Elán vzľadom k tomu, že boli dlhé roky nedostupné. Tento rok na jar sa začalo intenzívne pracovať na reedíciách a prvýkrát tiež na vinylovom formáte. Všetky albumy prešli analógovým remasteringom.

Hodina angličtiny vyšiel ako deviaty štúdiový album skupiny Elán v roku 1994 a okrem iných priniesol hit Kočka, ku ktorému napísal hudbu aj text Jožo Ráž. Po troch rokoch nasledovala Hodina pravdy a Elán zostrelil domáce popové hitparády hitmi Odpusť mi láska, Hey, hey zlato a Odkazovač. Jedenástym v poradí sa v roku 2002, ako prvý album po motocyklovej nehode Joža Ráža, stal album Elán 3000 a s ním okrem iných ďalšie z hitov Zaľúbení od Pavla Jursa, dlhoročného spolupracovníka skupiny. Ako posledný z rady reedovaných titulov vychádza album Tretie oko (2003) a na ňom tiež jeden z najväčších hitov Elánu Láska moja, ktorý napísal Vašo Patejdl spolu s Borisom Filanom.

Zdroj: TS, Warner music

Reedície aj ostatné tituly skupiny Elán nájdete aj u nás: www.spinaker.sk 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*