Dueto Alana Murina a Tiny “Do rúk” si ľudia zamilovali.

Dueto Alana Murina a Tiny “Do rúk” si ľudia zamilovali.
13. decembra 2022 spinaker

Dueto Alana Murina a Tiny “Do rúk” si ľudia zamilovali.

  • Hip-hop/Rap
  • Domáce

Skladba Do rúk z aktuálneho albumu Trueself slovenského autora a speváka Alana Murina sa na vrchol YouTube trendov dostala pred pár týždňami aj bez toho, aby mala videoklip. Skladba plná motivácie a dôvery v druhého človeka je podľa všetkého tým, čo ľudia v týchto dňoch potrebujú počuť.

„Táto skladba mi ležala v šuflíku už pár rokov ako pár sekundové demo. Niekedy sa mi stane, že vec rozrobím a v určitom bode si ju odložím, ak s ňou neviem ísť ďalej. Toto bol presne ten príklad a je krásne vidieť ako do seba veci zapadajú presne tak, ako majú,“ začína rozprávať príbeh skladby Alan Murin. „Keď som si prechádzal staré demá hneď ma chytila a dala veľký význam ktorý mi automaticky hodil smer, ktorým som chcel skladbu dokončiť. Niekedy sa mi počas tvorby sami od seba v hlave tvoria slová a melodické linky, ktoré počujem v hudbe ako keby tam boli nahraté. Sám neviem odkiaľ chodia a niekedy mi ani nie je úplne jasný ich význam, práve preto som v minulosti túto pesničku nechal tak a počkal, kým vo mne dozreje.“

Po tom, ako dokončil svoju časť, cítil, že skladba potrebuje kontrast, prehĺbenie myšlienky, príbehu a emócie. „To všetko sa podarilo, keď som k sebe do štúdia zavolal Tinku. Najprv sme sa bavili o živote, o tom, čo v nej pesnička vyvoláva a sama priznala, že jej téma hovorí priamo z duše. Písanie jej časti bol veľmi silný a očisťujúci proces, skoro ako terapia. Myslím si, že práve táto autentická výpoveď môže za to, ako veľmi sa to dotklo ľudí aj bez vizuálu,“ dodal A. Murin.

Skladba sa dostala na vrchol rebríčka YouTube trendov aj bez toho, aby mala videoklip. Spevák sa o tom dozvedel cez story na sieti Instagram. „Veľmi milo ma to prekvapilo, pretože nemala ani videoklip. Vôbec sme nepočítali s tým, že to bude mať až taký výtlak. Sme za to extrémne vďační. Počas tvorenia v štúdiu sa nám podarilo zachytiť veľmi surovú, úprimnú a autentickú emóciu. To, čo sme vtedy obaja prežívali, sa nám podarilo pretaviť do skladby,“ ozrejmil spevák, pričom pripustil aj to, že svojím obsahom skladba mohla osloviť aj v tomto období, kedy nikto nechce byť sám.

Blížiace sa sviatky bude Alan Murin tráviť s rodinou, pretože počas roka toho času nemá nazvyš. „Mám rodinné Vianoce veľmi rád. Som šťastný, keď len tak viem sledovať svoju rodinu v existencii. Keď sa tešia, keď sme spolu, keď sme zdraví. Nie je to samozrejmosť. Vo mne to vyvoláva veľmi silné a pozitívne pocity, keď ich môžem len tak v kľude sledovať, lebo viem, že si môžem oddýchnuť a byť s rodinou naplno,“ povedal. Fanúšikovia sa však už od úvodu nového roka majú na čo tešiť: „Hudobne pripravujeme veľké veci na budúci rok. Hneď od začiatku plánujeme ísť bomby.“

Zdroj: TS, Andrea Čurná

Debutové CD Alana Murina “Trueself” kúpite na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*