ZahraničiePop/Rock

DUA LIPA získala dve ceny Brit Awards.

By in Pop/Rock, Zahraničie

DUA LIPA získala dve ceny Brit Awards.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Speváčka DUA LIPA uspela pri odovzdávaní cien Brit Awards. Vo víťazstvo premenila dve z troch nominácií. Stala sa speváčkou roka a jej platňa Future Nostalgia bola zvolená najlepším albumom.

Za veľmi podarenú dosku Dua Lipa nedávno dostala Grammy a jej minuloročná nahrávka Future Nostalgia bola najvážnejším kandidátom tiež pri udeľovaní britských výročných cien. Ceremoniál sa konal bez pandemických obmedzení v hale za prítomnosti štyroch tisíc divákov a poslúžil ako pilotný projekt anglických úradov pre organizovanie väčších kultúrnych podujatí. Celý večer odštartovali Coldplay a práve Dua Lipa, na ich vystúpenie sa môžete pozrieť na nižšie uvedených odkazoch.

Speváčka, ktorá v minulosti získala tri sošky Brits a v roku 2018 ustanovila s piatimi nomináciami historický rekord, sa korunky pre kráľovnú britskej hudobnej scény dočkala druhýkrát, ocenenie za album však bolo premiérové. A hoci bola jej doska horúcim favoritom aj podľa stávkových kancelárií, speváčke sa viditeľne uľavilo až v samotnom závere večera, kedy sa víťaz v kategórii Britský album roka vyhlasoval. V ďalších kategóriách uspeli Harry Styles, Billie Eilish, Little Mix, Arlo Parks alebo sesterské trio Haim. Cenu kritikov si odniesla Griff, nová hviezda na ostrovnom hudobnom nebi.

Tituly Dua Lipa nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*