ZahraničiePop/Rock

Dua Lipa má tri nominácie na Brit Awards 2021.

By in Pop/Rock, Zahraničie

Dua Lipa má tri nominácie na Brit Awards 2021.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Speváčka DUA LIPA podľa očakávaní dominuje nomináciám na výročné hudobné ceny v Anglicku. Na Brit Awards je nominovaná v troch kategóriách. Rovnaký počet získali ešte Joel Corry, Celeste a Arlo Parks.

Dua Lipa vlani vydala skvelý album Future Nostalgia, o ktorom nielen britská hudobná tlač píše ako o hlavnej doske pandemického roka. Dua Lipa na nej ponúka čerstvý pohľad na aktuálny pop a redefinuje jeho zvuk pre novú dekádu. Podľa mnohých médií popovo dokonalá nahrávka už získala cenu Grammy, teraz sa uchádza o titul Najlepší britskej album roka. U poroty uspela tiež skladba Physical nominovaná v kategórii Britský singel roka a Dua Lipa pochopiteľne figuruje aj na zozname adeptiek na titul Britská speváčka roka.

Slávnostné vyhlasovanie tento rok prebehne 11. mája, čo je neskôr ako zvyčajne. Organizátori ceremoniál posunuli s nádejou, že miernejšie epidemické opatrenia by v máji mohli umožniť tradičnejšie poňatie cien. Zároveň s nomináciami boli zverejnené aj prvé mená účinkujúcich, vystúpiť by mala Dua Lipa alebo prvá víťazka tohtoročných Brit Awards, pôvabná speváčka Griff, ktorá pred niekoľkými dňami dostala niekdajšiu cenu kritikov Rising Star Award pre interpreta s najväčším potenciálom presadiť sa v nadchádzajúcom roku.

Tituly speváčky nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*