Dorota Nvotová sa s otcovou smrťou vyrovnáva novou pesničkou.

Dorota Nvotová sa s otcovou smrťou vyrovnáva novou pesničkou.
7. júla 2020 spinaker

Dorota Nvotová sa s otcovou smrťou vyrovnáva novou pesničkou.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Písalo sa toho veľa – podrezané žily po smrti Jara Filipa, absencia Jarovej otcovskej ruky v detstve. Túto pieseň však píše sama Dorota. O tichu, ktoré nastalo a o spomienkach, ktoré nikdy neboli.

Nová pesnička od Doroty Nvotovej s názvom Tabak je jej vyrovnaním sa s otcovou smrťou a zároveň darom od dcéry k 20. výročiu absencie Jara Filipa.

ŽIADNA POHODA, KLÍDEK, TABÁČEK
Tento tabak je silný, štípe na pľúcach a nejeden poslucháč sa možno rozkašle.
Napriek tomu v piesni temnota ani patetický smútok nemá miesto. Práve naopak, text je vyjadrením o pute, ktoré je nepretrhnuteľné, o krvi, ktorá nie je voda. Je o pevných krokoch a silnom koreni. Pesnička má dve verzie, plnú albumovú (stopáž 4:40 min) a kratší rádiový edit. K audiu ešte čoskoro pribudne klip v réžii Juraja Nvotu.

NOVÝ ALBUM “TEN”
Dorota Nvotová dodržiava tradíciu anglicko-slovenských názvov svojich albumov. Po predošlých albumoch “JUST!” a “MORE” sa práve pripravuje album “TEN”. V období vyrovnávania sa s neprítomnosťou otca, prítomnosťou syna a novej životnej lásky, zapadol názov perfektne. Album bude mať neprekvapivo 10 pesničiek, čím sa okrem iného zaručí jeho napasovanie na vinylovú platňu.

SPOLUPRÁCE
Nvotová pokračuje v spolupráci s Mariánom Slávkom na bubnoch a Filipom Hittrichom na basgitare. Obaja sú členovia skupiny Talent Transport a po úspešnej spolupráci na projekte Peter a Lucia spolu s Jakubom Ursinym a následne na albume More sa ich umelkyňa nevie nabažiť. Tentokrát však do tvorivého tímu pribrala muzikanta a producenta Tomáša Slobodu, ktorého už roky obdivuje a až teraz nabrala odvahu osloviť ho. Tomáš veľmi vhodne dopĺňa to, čo Dorote chýba, resp. odstraňuje to, čo Dorote samej na sebe vadí – pátos, klišé a kabaretnosť. V tejto tvorivej dvojici sa im darí vyňať z Dorotinej tvorby len samotný koncentrát, bez omáčok a nánosov divadelnosti a dať mu nadčasový hudobný rozmer. Práve pieseň Tabak je toho živým dôkazom.

Tituly Doroty Nvotovej nájdete na www.spinakier.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*