DomácePop/Rock

Domi Stoff prichádza s mocným singlom “Posledný X” v live verzii z Rita Studio.

By in Pop/Rock, Domáce

Domi Stoff prichádza s mocným singlom “Posledný X” v live verzii z Rita Studio.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Len začiatkom leta uviedol spevák a producent Domi Stoff prvým singlom z albumu Vzduch a dym svoj sólo projekt do hudobného sveta. Teraz prichádza s druhou skladbou Posledný X v live poňatom videoklipe. Súčasne naďalej ostáva verný svojej etablovanej kapele King Shaolin, s ktorou pôsobia aj ako sprievodná kapela Celeste Buckingham.

Sólový projekt je prirodzeným pokračovaním aktívnej speváckej a skladateľskej tvorby Domiho Stoffa, no s odklonom od anglického jazyka k naspievaným skladbám v rodnom jazyku. „Posledný X bol prvý po slovensky spievaný song, ktorý som dal von skrz sociálne siete tesne po tom, ako som ho zložil na gitare a mal veľmi pozitívne odozvy. Keď som išiel na rozhovor do TOP STAR s Alexandrou Pavlovič Hinkovou, oznámila mi, že jej strelil šíp priamo do srdca a že ho už odvysielala v predošlej časti, čo ma zaskočilo, no milo potešilo,“ prezrádza Domi prvé dojmy zo skladby, ktorá zanechávala za sebou stopy plné emócií.

Posledný X je manifestáciou toho, že človek má kontrolu nad svojim vlastným životom a sám rozhoduje o tom, či po páde nájde silu zodvihnúť sa a opäť hrdo stáť. „Občas asi každý z nás vníma ťarchu životných situácií, a preto má túžbu trochu vybalansovať energie. Ja som moje emócie vložil do skladby Posledný X,“ ozrejmuje Domi stratégiu, ktorú si stanovil na zvládanie negatívnych emócií, aké cítil v dané obdobie.

Samotná skladba Posledný X sa rodila do finálnej podoby až na troch rôznych miestach. Najprv v skúšobni King Shaolin, kde vznikla. Následne mix skladby prebiehal štúdiu v Novej Cvernovke, kde Domi pôsobil vyše pol roka a nakoniec finalizácia singla v Rita Studio, ktoré predstavuje súčasné producentské Domiho pôsobisko. „Ľudia väčšinou ani nevedia, koľko úsilia za tým stojí, aby pieseň uzrela svetlo sveta. Chcel som, aby znela viac akusticky a ľudsky, keďže pojednávam v nej predsa len o téme smútku, ktorý každý z nás cíti tu a tam a túži po čarovnej formule – chcem byť šťastný,“ hovorí spevák a skladateľ.

Preto získal druhý singel Posledný X namiesto inscenovaného videoklipu verziu z live záznamu, čím Domi zachoval v skladbe energiu, ktorá prúdi aj skrz všetkých zúčastnených muzikantov. O live záznam sa postaral Domiho dobrý priateľ, manager a talentovaný videomaker Michal Neffe. Natáčanie prebehlo v Rita Studio v nahrávacej réžii č. 2, známej aj ako Obývačka.

S kapelou sme v tomto zoskupení hrali prvý raz a predchádzala tomu jedna skúška, no atmosféra bola úžasná. Keď všetci ťahajú za jedno lano, vždy z toho vzíde niečo dobré. Navyše na nakrúcaní bolo zábavné zistenie, že vlastne basgitaristka Baša Comendant má korene na východe Slovenska rovnako ako aj ja a celá jej rodina má priezvisko ako ja, čím sme vlastne zistili, že sme vzdialená rodina. Taká vec sa naozaj nestáva každý deň a znie to ako znamenie, že všetko je tak, ako má byť,“ s úsmevom dodáva Domi.

Súčasťou live session bol aj prvý singel Očami Vábi, ktorý bol uvedený verejnosti o týždeň skôr. V blízkom čase sa môžeme tešiť na ďalší singel z albumu už s filmovaným videoklipom, no na bližšie informácie si musíme ešte počkať.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*