DomáceDetské

Divadlo ZáBaVKa vydalo nové CD pre deti: “Piesne z divadla 2”.

By in Detské, Domáce

Divadlo ZáBaVKa vydalo nové CD pre deti: “Piesne z divadla 2”.

  • Detské
  • Domáce

Detské interaktívne divadlo ZáBaVKa pripravilo pred Vianocami horúcu pesničkovú novinku. Piesne z divadla 2 je album plný veselých piesní pre deti z viacerých inscenácii divadla a jej tvorcov. Na CD spolupracovali mnohí známi slovenskí hudobníci, ale najväčšiu stopu zanechala na pesničkách skvelá Andrea Bučková, ktorá tohto roku vydala aj CD Morena s herečkou Dominikou Kavaschovou. Piesne napísali Zuzana a Vojtech Kolejákoví, ktorí vedú divadlo.

,,Sme radi, že sa nám napriek nepriaznivým okolnostiam tohto roka, podarilo vydať nové CD a odpremiérovať aj nové pesničkovo – tanečné predstavenie s názvom Tancuj ako ZáBaVKa, z ktorého pesničky sú na cédečku,“ povedala Zuzana Kolejáková, štatutárny zástupca o.z. Divadlo ZáBaVKa. Cédečko sa podarilo vydať aj vďaka podpore Nadácie SPP, ktorá zasponzorovala väčšinu nákladov na lis cédečka. ,,Vydanie albumu podporili aj divadelní priaznivci na startlab.sk, za čo im a pravdaže aj SPP veľmi ďakujeme!“ dodala Kolejáková. Medzi ďalších sponzorov patrí kuchynské štúdio Living Style zo Senca a ZUŠ Senec.

Piesne z divadla sú jedinečný album, na ktorom deti a ich rodičia nájdu 17 skvelých skladieb, pričom niekoľko z nich sú vianočným bonusom. Divadlo spracovalo aj ľudové piesne, aby deti poznali melódie, ktoré si spievali ich starí rodičia. Mnoho z nich textovo pozmenili, aby boli bližšie dnešným deťom. Pesničky sú skvelé a deti sa pri ich počúvaní zabavia či si zatancujú, ale majú aj edukatívny charakter, čiže sa popri spievaní môžu naučiť odčítať hodiny, či získať návyk upratovať, čo ocenili mnohé mamičky.

Na CD spievajú herci divadla ZáBaVKa: Ingrida Baginová (členka Divadla Jána Palárika v Trnave), bábkoherec Michal Zeman, Vojtech Koleják, Ester Čuříková, Cyril Žolnír a pravdaže aj Andrea Bučková. Hudobne na piesňach pracovali okrem Bučkovej aj Jakub Hrozáň, Barnabás Kollárik či Vlado Kubalák.

,,Veríme, že nasledujúci rok 2021 budeme môcť byť s našimi divákmi častejšie a potešíme, čo najviac detí. Dovtedy všetkým prajeme najviac zdravie a tešíme sa na naše spoločné akcie,“ upresnil Vojtech Koleják, režisér a herec divadla.

Tituly Divadla Zábavka, vrátane nového CD, nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*