DomácePop/Rock

Dennyiah prináša nový singel “Sense of the rain”.

By in Pop/Rock, Domáce

Dennyiah prináša nový singel “Sense of the rain”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Po poslednom baladickom singli s filmovým nádychom (Autumn 2015) sa Dennyiah otočila o 180 stupňov a roztancovala každú sekundu svojej novej hudobnej džungle. Volá sa “Sense of the rain”

Sense of the rain je hudobný tanec, dážď, kázeň aj prosba. “ Vnímame aká nálada sa tvorí posledné mesiace na Slovensku aj preto sme sa rozhodli vydať skladbu, ktorá hovorí o tom krátkom momente osvietenia, ktorý občas všetci zažijeme ale zväčša rýchlo pominie. Treba sa však k nemu stále vracať a učiť sa tak byť lepším človekom” opísala skladbu Deny.

Aj najnovší singel nesie producentskú taktovku Nica Harda(Snarky Puppy) a bol nahratý v štúdiu Michaeal Leaguea. “Zvyčajne tvoríme s Deny iba vo dvojici ale táto skladba je pre nás trochu špeciálnejšia, autorsky totiž vznikla počas hrania s našimi kamarátmi Matejom Margom (bicie) a Mirom Kažimírom (synth) v skúšobni” hovorí Ľubo.

Bicie nahral ako je už u Dennyiah zvykom – Keith Carlock(Sting, John Mayer), perkusie Marcelo Woloski(Snarky Puppy), synth Miroslav Kažimír, mastering novej piesne spravil Dave McNair (Demi Lovato, Maroon 5) a s textom pomohla Becca Stevens. „Je to momentálne naša stála zostava pre štúdiovú prácu a sme veľmi štastní, že sme našli takú svoju hudobnú rodinu v okruhu muzikantov okolo Nica, Keitha, Michaela či Beccy…rozumieme si muzikantsky a najmä ľudsky

Nahrávanie? 100 nástrojov a kožená basa

Skladba Sense of the rain sa nahrávala na jar tohto roku v Španielsku v štúdiu Michaela Leaguea kam sa dvojica vybrala nahrať niekoľko singlov a toto je práve druhý z nich.
Nahrávať takúto hudobnú džungľu bola veľká sranda, zvuky sme vyrábali najrôznejšími spôsobmi od imitácie zvierat, zvukov lesa cez točenie plastovými rúrami až po basové linky nahraté na koženom Africkom nástroji Guembri. Chceli sme zachytiť akýsi šamanistický tanec ducha, ktorý drieme v DNA Sense of the rain. Dialóg perkusií a bicích v tejto skladbe je niečo fenomenálne, Keith a Marcelo sú géniovia!” Rozhovorila sa Deny. “Vidieť Marcela ako vybalil v štúdiu asi 100 rôznych perkusívnych nástrojov je pre muzikanta Disneyland level 9000 plus Mortal Kombat Fatality” s úsmevom dodal Ľubo.

Vysnívaný klip s Fernandom Anuang`a

Keď sme v januári robili na deme Sense of the rain počas pauzy sme na YT natrafili na tanec Masajských tanečníkov v Africkej púšti, úplne nás to zhypnotizovalo, neskôr sme zistili, že tanečník sa volá Fernando Anuang`a…no a zvyšok je už osud a sila internetu, skontaktovali sme sa , poslali skladbu, Fernando urobil choreografiu a zatancoval svoj Sense of the rain. Pre Masajov má dážď duchovný význam takže to sadlo nádherne, je to pre nás veľká pocta, Fernando je kúzelný človek a legendárny tanečník.“ Opisuje cestu za klipom Dennyiah.

CD Dennyiah nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*