DomácePop/Rock

Dennyiah predstavili nový singel „AUTUMN 2015“.

By in Pop/Rock, Domáce

Dennyiah predstavili nový singel „AUTUMN 2015“.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Dennyiah prináša na slovenskú scénu orchestrálny až filmový vibe, ktorý nahrali so svetoznámymi hudobníkmi v Španielsku. Chytí Vás v prvých sekundách a pustí až po tej poslednej.

Autumn 2015 má pokojné tempo, silnú atmosféru a nezaobalené emócie. Filmový nádych, ktorý by pokojne pasoval do jednej z „Bondoviek“ vznikol v časoch keď sa Dennyiah formovala ako kapela. „Autumn 2015 vznikla naozaj na jeseň v roku 2015, krátko potom ako sme sa s Ľubom spoznali. Obaja sme prežívali podobné životné etapy a potrebovali to zo seba dať von, zrejme aj preto vznikla za pár minút.“ objasnila Deny.

Nový singel bol nahrávaný v štúdiu Michaela Leaguea v Španielsku s mnohými svetoznmámymi hudobníkmi na jar 2021. „Po našom „žltom“ albume – Human Aspect sme hľadali možnosti ako sa posunúť v hudobnej produkcii po všetkých stránkach aj preto sme oslovili Nica Harda, to sme ešte netušili aká divoká jazda to ceĺé bude ? “ hovorí Dennyiah.

Pod produkciu a mix piesne sa teda podpísal Nic Hard (Snarky Puppy, Becca Stevens…),
orchester aranžoval a nahral Nate Schramn (Björk, Sting, David Crosby…) s Attacca Quartet, Perkusie nahral Marcelo Woloski (Snarky Puppy), o mastering sa postaral Dave McNair (Demi Lovato, Maroon 5, Bob Dylan) a s textom pomohla Becca Stevens.

Keď robíš s hudobníkmi, ktorí majú kopec Grammy a robia na tej najvyššej úrovni musíš sa veľmi rýchlo prepnúť na maximálny ľudský mód a priniesť „na stôl“ to prečo tam si práve Ty a nie niekto iný, úcta ku kreativite umelca je tam obrovská ale aj striktná – buď to tam je alebo nie. Bola to veľká škola ,“ dodáva Deny.

Deny si orchester naspievala sama, potom ho nahral skutočný orchester

Zvuk orchestra a sláčikových nástrojov je vôbec jeden z najkrajších aký existuje a ja som si vždy predstavovala, že som jeden z nich. Pri nahrávaní sa na mňa Nic pozrel a povedal – Deny naspievaj jeden husľový „tejk“, mne sa rozsvietili oči a presne som vedela čo robiť…neskôr to Nate zaranžoval a nahral so svojím Attaca Quartet v USA,“ rozhovorila sa Denny.

Dvojica na jar oslovila svojich fanúšikov pomocou crowdfundingu

„Cesta do Španielska nebola jednoduchá, nemali sme na to vôbec peniaze, bol tvrdý lockdown, naše auto má 27rokov a mohla by som pokračovať…ale pomohli nám fanúšikovia, ľudia ktorí nás podporujú a spoločnosť Prosight ako sponzor za čo im patrí obrovská vďaka lebo bez nich by sme to určite nedokázali, bol to veľký záväzok a trochu aj tlak aby sme splnili čo sme sľúbili. Teraz sa už tešíme na turné, ktoré by malo byť aj s jedným veľkým prekvapením tak sledujte naše stránky a hlavne príďte na koncert! “ Na záver dodáva dvojica Dennyiah.

Album Human Aspect aj s podpismi nájdete na www.spinaker.sk

Singel „Autumn 2015“ vyšiel oficiálne v piatok 27. augusta 2021.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*