David Stypka a Korben Dallas sa chystajú na spoločné koncerty.

David Stypka a Korben Dallas sa chystajú na spoločné koncerty.
5. augusta 2019 spinaker

David Stypka a Korben Dallas sa chystajú na spoločné koncerty.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Svoju najobľúbenejšiu slovenskú skupinu Korben Dallas si na decembrové koncerty v Prahe a Brne pozval Dávid Stypka so svojimi Bandjeez. Sólový interpret roka podľa Cien Anděl 2017 aktuálne pracuje na novom albume Dýchej a niekoľko piesní z neho predstaví fanúšikom na týchto špeciálnych vystúpeniach. Slovenskí hudobníci mu pozvanie oplatili a počítajú so Stypkou a Bandjeez na svojom koncerte v Bratislave.

“Obľúbil som si Korben Dallas už z albumov, naživo ma dostali úplne. Dlho som si hovoril, že spoločný koncert by bol skvelý. Mám pocit, že muziku cítime veľmi podobne”, pochvaľuje si chystanú spoluprácu David Stypka. O Korben Dallas tvrdí, že sú “bez zveličovania jeho najobľúbenejšou slovenskou kapelou”.

Naviac má s nimi všeličo spoločné. Ako Stypka, tak Korben Dallas vzišli z klubovej scény. Napriek tomu, že ich piesne nikdy nepatrili k jednoznačnému strednému prúdu, ale skôr mieri na jeho okraj, dokázali s nimi okrem hĺbavejších poslucháčov osloviť aj mainstreamové publikum. Kým štvorčlenná skupina z Bratislavy má doma dve prestížne ocenenie Radiohead Awards z roku 2013, pesničkár z obce Dobrá pri Frýdku-Místku uspel v Cenách Anděl 2017 ako Sólový interpret roka.

Spája ich tiež záľuba v spolupráci s charizmatickými umelkyňami. Korben Dallas nahrali duety s Janou Kirschner či Anetou Langerovou, Stypka má na konte v rádiách mimoriadne úspešný singel Dobré ráno, milá s Ewou Farnou. V niekoľkých piesňach na prelomovom albume neboj. mu vokály obstarala Debbi, s ktorou vlani v decembri spoločne zaplnil pražský Palác Akropolis.

Spoločné vystúpenia s Korben Dallas sa odohrajú 2. decembra na brnenskej Fléde a o deň neskôr v pražskom Lucerna Music Bare. “V oboch kluboch už sme hrali, oba majú svoju nezameniteľnú atmosféru. Toto spojenie je pre ne ideálne”, teší sa Dávid Stypka na záver roka.

V Bratislave, kam sa s Bandjeez na pozvanie od Korben Dallas 7. novembra vydajú ich čaká koncertná premiéra. “Bude to úplne prvé vystúpenie Bandjeez na Slovensku!” Upozorňuje osobitý interpret a autor.

V súčasnosti pracuje s kapelou na novom albume Dýchej, ktorý po cenenom predchodcovi sprevádzajú vysoké očakávania hudobnej verejnosti. “V čase spoločných koncertov budeme s albumom vo finálnej fáze, takže sa priamo ponúka, aby sme niektoré ukážky zahrali”, sľubuje Stypka.

Produkty kapely Korben Dallas si môžete kúpiť na www.spinaker.sk
Produkty speváka David Stypka si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*