ZahraničiePop/Rock

Coldplay odpremiérovali novinku “Higher Power” vo vesmíre!

By in Pop/Rock, Zahraničie

Coldplay odpremiérovali novinku “Higher Power” vo vesmíre!

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Skupina COLDPLAY uviedla novinku Higher Power vo veľkom štýle. Svetovú premiéru si skladba odbila na medzinárodnej vesmírnej stanici.

Ešte než sa nový singel v piatok krátko po polnoci britského času objavil v klasickej digitálnej distribúcii, prehral si ju vo vesmíre francúzsky astronaut Thomas Pesquet, s ktorým sa Coldplay v priamom prenose spojili. Pripomeňme, že uvedeniu singlu predchádzala v uplynulých týždňoch tajomná hra s inzerátmi na rádiovú stanicu alienradio.fm a rôzne zašifrované odkazy. Či ide o prvú ochutnávku z chystanej dosky, nie je jasné.

V hymnickej pesničke, ktorú produkoval Max Martin, štvorica nabáda poslucháča, aby využil svoj potenciál. “Je to jedna veľká alegória,” vyhlásil spevák Chris Martin v rozhovore s francúzskym ESA kozmonautom. “Ide o to pokúsiť sa nájsť astronauta v každom z nás. Človeka, ktorý dokáže robiť veľké veci“. Pre reláciu Apple Music 1 frontman Coldplay prezradil, že ho pieseň napadla na začiatku roka 2020 v kúpeľni pri umývadle a definitívnu podobu jej vtlačil s pomocou požičaných malých klávesov. “Požičal som si ich od známeho môjho kamaráta, pretože tam, kde sme boli ubytovaní, nebol klavír,” povedal.

Rozhovor medzi Coldplay a autronautom Thomasom Pesquetom pred odpremierovaním pesničky:

V najbližších dňoch Coldplay pesničku predstaví pri udeľovaní cien Brit Awards, v relácii American Pop Idol a tiež na pódiu slávneho festivalu Glastonbury. Ten sa tento rok uskutoční bez divákov, záujemcovia si však môžu zaobstarať vstupenky na livestream, ktorý prebehne 22.5.2021.

Tituly skupiny Coldplay nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*